Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε και φέτος στη διεθνή τουριστική έκθεση MATKA στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού:

«Η Ελλάδα παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός των Φιλανδών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδέσμου Τ.O’s Φινλανδίας (Smal.fi) η Ελλάδα ενίσχυσε την θέση της το 2023 ως ο πιο δημοφιλής προορισμός των Φιλανδών, καταγράφοντας το 2023 αύξηση +24,2% έναντι του 2022.
Οι Φινλανδοί εκτός από τα παραδοσιακά πακέτα διακοπών, τα τελευταία χρόνια προτιμούν τα tailor-made πακέτα τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις τους. Το σημαντικότερο κριτήριο για να ταξιδέψουν είναι η απευθείας αεροπορική σύνδεση με τον τόπο διακοπών.
Η αναμενόμενη απευθείας αεροπορική σύνδεση του Ελσίνκι με το αεροδρόμιο Μακεδονία από τον Απρίλιο του 2024 με την Ryanair, έδωσε νέα προοπτική για τη Χαλκιδική και την Κεντρική Μακεδονία. Οι επισκέπτες της έκθεσης ήταν ενήμεροι για την εξέλιξη αυτή και έδωσε την δυνατότητα να ενημερωθούν για ένα νέο αυθεντικό προορισμό όπως είναι αυτός της Χαλκιδικής. Οι δραστηριότητες στη φύση και στη θάλασσα ήταν μεταξύ άλλων αυτές που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τους σε συνδυασμό με τη γαστρονομία η οποία βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Φιλανδών τουριστών».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments