Καθώς η Βουλγαρία διανύει περίοδο τουριστικής ανάπτυξης, βελτιώνει θεαματικά τις τουριστικές της υποδομές. Πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία του στην περιοχή του Μελένικο, μόλις 15 χιλιόμετρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ένα πολύ ιδιαίτερο ξενοδοχείο. Πρόκειται για το Zornitza Family Estate που απευθύνεται σε τουρίστες με πολύ υψηλά γούστα και ιδιαίτερες απαιτήσεις Αποτελείται από έξι βίλες και 10 στούντιο που βρίσκονται στη μέση ενός μεγάλου αμπελώνα. Το λατρεύουν αυτοί που θέλουν ένα απολύτως ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον, ιδιαίτερη επαφή με τη φύση και ξενοδοχειακές υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου. Η βαθμολογία του στην booking είναι στο 9.8 δηλαδή κοντά στο τέλειο.

Το συγκρότημα βρίσκεται στη μέση μιας ιδιόκτητης έκτασης 200 εκταρίων που εκτός του αμπελώνα διαθέτει ένα γήπεδο γκολφ με έξι τρύπες, μια τεχνίτη λίμνη για ψάρεμα και μπάρμπεκιου, ανοιχτή και κλειστή πισινά με ζεστό ιαματικό νερό, κέντρο ευεξίας, διαδρομές για περίπατο κα.

Τα δωμάτια του είναι μεγάλα, ευρύχωρα και εξοπλισμένα με όλα αυτά που θα κάνουν την διαμονή μια εξαιρετική εμπειρία. Στους πολυταξιδεμένους θα θυμίσουν τα δωμάτια στα resort των εξωτικών προορισμών όπως οι Μαλδίβες.

Το Zornitza Family Estate, είναι κυρίως ένας οινικός και γαστρονομικός προορισμός υψηλού επιπέδου. Το καταλαβαίνεις με το που θα φτάσεις καθώς είναι περικυκλωμένος από έναν μεγάλο βιολογικό αμπελώνα. Το συγκρότημα παράγει το δικό του βιολογικό κρασί στο δικό του οινοποιείο, ενώ στο εντυπωσιακό κελάρι του υπάρχουν πάνω από τριακόσιες ετικέτες επιλεγμένων κρασιών από όλο τον κόσμο.

Το δείπνο στο εστιατόριο του Zornitza Family Estate είναι μια εξαιρετική εμπειρία με φαγητό και εξυπηρέτηση πολύ υψηλού επιπέδου. Τα περισσότερα προϊόντα που καταναλώνονται στο ξενοδοχείο είναι βιολογικά και παράγονται στην φάρμα που βρίσκεται εντός του κτήματος.

Πρόσφατα το Zornitza Family Estate έγινε μέλος του Relais & Chateaux, ένα παγκόσμιο δίκτυο πολύ ιδιαίτερων ιστορικών ξενοδοχείων και εστιατορίων που σχετίζονται με το καλό κρασί και την υψηλή γαστρονομία. Αποτελείται από περίπου 550 ξενοδοχεία σε 62 χώρες που πληρούν τα πολύ αυστηρά κριτήρια του δικτύου. Είναι το μοναδικό ξενοδοχείο της Βουλγαρίας μέλος του Relais & Chateaux.

Καθώς είναι κοντά στο εθνικό οδικό δίκτυο της χωράς, το Zornitza Family Estate βολεύει σ’ αυτούς που πηγαίνουν για ολιγοήμερες διακοπές στο Μπάνσκο ή την Σόφια και αναζητούν μια εκλεπτυσμένη εμπειρία διαμονής και υψηλών παροχών.

Το ξενοδοχείο διοργανώνει και τις δικές του εκδρομές προς τα αξιοθέατα της περιοχής. Επίσης διοργανώνει οινικά τουρ στην Βόρεια Ελλάδα με επίσκεψη σε επιλεγμένα οινοποιία, είτε ημερήσια είτε με διαμονή στο εξαιρετικό ξενοδοχείο της Καβάλας, το ιστορικό Ιμαρέτ. Οι εκδρομές πραγματοποιούνται με mini bus του ξενοδοχείου πολυτελών προδιαγραφών.

Ιδιοκτήτης του Zornitza Family Estate είναι ένας πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος που λατρεύει τη φύση και την περιοχή. Πρόκειται για τον Κάντσο Στόιτσεφ καθηγητή ελληνικής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο της Σόφιας. Αγάπησε την περιοχή, έφτιαξε εκεί αρχικά το εξοχικό του και στην συνέχεια το ξενοδοχείο. Λατρεύει το καλό κρασί, το ιδιαίτερο φαγητό, την φύση, το ψάρεμα και όλα αυτά αποτελούν μέρος της εμπειρίας στο Zornitza Family Estate.

Ο ίδιος και η οικογένεια του έχουν πολυσχεδή επιχειρηματική δράση στην Βουλγαρία. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα διαθέτει και ένα golf resort στη Βάρνα το οποίο λειτουργεί δέκα μήνες στο χρόνο με την περισσότερη πελατεία του να προέρχεται από τη Σκανδιναβία.

Καθώς ο κ. Στόιτσεφ πιστεύει στη συνεργασία και τις συνέργειες για την προσέλκυση τουριστών, κάλεσε πρόσφατα τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους από την Ελλάδα για να γνωρίσουν το Zornitza Family Estate και να συζητήσουν τυχόν συνέργιες.

Info

To Zornitza Family Estate βρίσκεται 15 χιλιόμετρα μετά τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τέσσερα χιλιόμετρα από το Μελένικο. Από την Θεσσαλονίκη φτάνεις μετά από μιάμιση ώρα οδήγησης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments