Κείμενο –φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Στη χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχουν μεγάλα θεματικά πάρκα. Υπάρχουν λίγα και μικρά. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι το Άλσος του Αριστοτέλη στην Ανατολική Χαλκιδική. Όπως δηλώνει και το όνομα του, είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Έλληνα πανεπιστήμονα που γεννήθηκε στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα στα αρχαία Στάγειρα.
Πρόκειται για ένα φροντισμένο καταπράσινο χώρο, γεμάτο με τα επιτεύγματα του Αριστοτέλη. Ανακύψεις χρήσιμες στην ανθρωπότητα ακόμη και σήμερα, δυο χιλιάδες τριακόσια χρόνια μετά. Ο υδροστρόβιλος, τα παραβολικά κάτοπτρα, το πρίσμα, το πεντάφωνο, το ηλιακό ρολόι, οι σφαίρες της αδράνειας και πολλά ακόμη, καθηλώνουν όλους τους επισκέπτες και περισσότερο τα παιδιά. Και αυτό γιατί ο επισκέπτης δεν βλέπει μόνο τα εκθέματα αλλά μπορεί να δοκιμάσει τη χρήση τους και να δει τα αποτελέσματα. Για τα παιδιά αποτελεί ένα διδακτικό παιχνίδι απίστευτης σπουδαιότητας.
Ωστόσο ακόμη και αν δεν σας ενδιαφέρουν τα επιτεύγματα του Αριστοτέλη και πάλι θα νιώσετε την ίδια ευχαρίστηση επισκεπτόμενοι το πάρκο. Είναι καταπράσινο, με χώρους ξεκούρασης κάτω από τα πλατάνια, πολύχρωμα λουλούδια, αναψυκτήριο και πανοραμική θέα προς του κόλπο της Ιερισσού.
Στο χώρο υπάρχουν και δυο πύργοι, απομεινάρια της Οθωμανικής περιόδου. Πρόκειται για τους πύργους του Μαδέμ Αγά που αυτή την εποχή βρίσκονται σε φάση αναστήλωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Info…

Το Άλσος του Αριστοτέλη βρίσκεται δίπλα στα νέα Στάγειρα, πάνω στο δρόμο που ενώνει την Αρναία με το Στρατώνι. Ο χώρος διαθέτει παρκινγκ για τα αυτοκίνητα ενώ η είσοδος στο Άλσος είναι μόλις δυο ευρώ για τους μεγάλους και ένα ευρώ για τα παιδιά από έξι έως 18 ετών.
Στην Ανατολική Χαλκιδική πήγαμε στα πλαίσια fam trip που οργάνωσε ο Δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments