Στα διαλυτήρια πλοίων όλου του κόσμου, τα κρουαζιερόπλοια περιμένουν στην ουρά για να μεταμορφωθούν σε σκραπ. Και αυτό γιατί οι μεγάλες εταιρείας κρουαζιέρας, λόγω της υγειονομικής κρίσης που τις γονάτισε, αποφάσισαν να απαλλαγούν από το παλιότερο κομμάτι του στόλου τους, καθώς η συντήρηση του είναι ασύμφορη.
Είναι πλέον πεπεισμένες οι εταιρείες κρουαζιέρας, πως οι χρυσές μέρες θα αργήσουν να ξανάρθουν, οπότε δεν έχει νόημα να συντηρούν το γερασμένο κομμάτι του στόλου τους που υπό άλλες συνθήκες θα είχε ακόμη κάποια χρόνια ζωής.
Κάποια από αυτά τα κρουαζιερόπλοια πωλούνται σε τόσο χαμηλές τιμές που δεν διαφέρουν πολύ από αυτές για σκραπ. Αρκεί να βρεθούν οι τολμηροί επιχειρηματίες που θα επενδύσουν τώρα για να αξιοποιήσουν τα συγκεκριμένα κρουαζιερόπλοια όταν αποκατασταθεί η υγειονομική τάξη.
Τρία από αυτά τα κρουαζιερόπλοια αγοράστηκαν από την ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία Seajets, που με 17 πλοία δραστηριοποιείται στο Αιγαίο. Πρόκειται για τα:
– Veendam της Holland America Line που μετονομάστηκε σε Aegean Majesty. Κατασκευάστηκε το 1996, έχει μήκος 219 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 1350 επιβάτες και 568 άτομα πλήρωμα. Νονά του ήταν η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Debbie Reynolds.
– Maasdam, επίσης της Holland America Line που μετονομάστηκε σε Aegean Myth. Κατασκευάστηκε το 1993, έχει μήκος 220 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 1258 επιβάτες και 580 άτομα πλήρωμα. Νονά του ήταν η αμερικανίδα ηθοποιός June Allyson
– Oceana, της P&O Cruises. Μετονομάστηκε σε Queen of the Oceans. Κατασκευάστηκε το 2000, έχει μήκος 261 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 2272 επιβάτες και 889 άτομα πλήρωμα. Νονά του ήταν η πριγκίπισσα του βρετανικού θρόνου Άννα με την κόρη της Zara Phillips.
Και τα τρία κρουαζιερόπλοια βρίσκονται ήδη σε ελληνικά λιμάνια και την διαχείριση τους έχει αναλάβει η Celestyal Cruises, η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και είναι κυπριακών συμφερόντων.
Η Celestyal, έχει προσθέσει και αυτή τους τελευταίους μήνες ένα καράβι στο στόλο της. Πρόκειται για το πρώην NeoRomantica της Costa (φώτο), που πλέον ονομάζεται Celestyal Experiance. Κατασκευάστηκε το 1993, έχει μήκος 220 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 1578 επιβάτες και 662 άτομα πλήρωμα. Θα είναι η ναυαρχίδα της Celestyal όταν τον επόμενο Μάρτιο η εταιρεία ξεκινήσει και πάλι τις κρουαζιέρες της.
Εφόσον η υγειονομική κρίση περάσει, τα πλοία αυτά μπορούν να εμπλουτίσουν σημαντικά το συγκεκριμένο προϊόν στη χώρα μας, σε ποιότητα και χωρητικότητα, για αναχωρήσεις από ελληνικά λιμάνια που τώρα εξυπηρετείτε με δυο καράβια μικρότερης δυναμικότητας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments