Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα της και στους Ρώσους τουρίστες, ωστόσο αυτό θα γίνει με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.
Στη σχετική οδηγία (notam) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), αναφέρεται πως από την προσεχή Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από τη Ρωσία, θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.
Παράλληλα η αεροπορική οδηγία προβλέπει ανώτατο όριο εισόδου 500 ατόμων την εβδομάδα από την Ρωσία και μόνο στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.
Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
Οι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο για covid-19. Έως την έκδοση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου οι επιβάτες θα παραμένουν σε περιορισμό στον τόπο προσωρινής διαμονής τους. Επίσης όλοι οι επιβάτες πρέπει να φέρουν αποδεικτικό κράτησης ξενοδοχείου ή άλλα κατάλληλα έγγραφα, από τα οποία προκύπτει ο τόπος προσωρινής διαμονής τους στη χώρα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments