Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Αναζητώντας ξεχωριστές εμπειρίες ταξιδεύουμε στην Κεραμωτή. Αυτή η μικρή κωμόπολη του νομού Καβάλας που κάθε καλοκαίρι βλέπει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες ωστόσο λίγοι είναι αυτοί από μένουν εκεί, καθώς οι υπόλοιποι την προσπερνούν για να περάσουν απέναντι στη Θάσο. Η Κεραμωτή είναι το βασικό πορθμείο που ενώνει την ηπειρωτική Ελλάδα με το όμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου.
Ωστόσο η Κεραμωτή αξίζει περισσότερης προσοχής καθώς έχει εξαιρετικές αμμώδης παραλίες, φρεσκότατο ψάρι αφού είναι ψαρολίμανο, αρκετές επιλογές για διαμονή και φαγητό και ότι άλλο χρειάζεται ο τουρίστας στις καλοκαιρινές του διακοπές. Έχει βέβαια και πολλά κουνούπια και γι’ αυτό θα πρέπει να πάτε προετοιμασμένοι με τα κατάλληλα αντικουνουπικά…
Εμείς πήγαμε για μια μικρή κρουαζιέρα με ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Κεραμωτής με τα καταγάλανα νερά. Το πρόγραμμα περιλάμβανε και γευστική δοκιμή κρασιών από οινοποιεία του νομού Καβάλας που προηγουμένως επισκεφτήκαμε.
Η εταιρεία NorthSailing εδρεύει στην Κεραμωτή και δουλειά της είναι να δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες. Για να μάθουν ιστιοπλοΐα στα σκάφη της κατεβαίνουν κάθε χρόνο δεκάδες βαλκάνιοι, άλλοι νοικιάζουν τα σκάφη για πολυήμερες διακοπές ή για ημερήσιες κρουαζιέρες στην περιοχή.
Το δικό μας πρόγραμμα περιλάμβανε μια διαδρομή μέχρι την Θασοπούλα, αυτή την μικρή βραχονησίδα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Θάσου και Κεραμωτής. Στη διαδρομή απολαύσαμε την υπέροχη θέα, τη γαλήνη της θάλασσας, ακούσαμε ιστορίες από τον κυβερνήτη του σκάφους και δοκιμάσαμε υπέροχο τοπικό κρασί. Τι άλλο να ζητήσει κανείς…

Info…
Στην Κεραμωτή πήγαμε στα πλαίσια δημοσιογραφικού ταξιδιού, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου του Α.Π.Θ. με τίτλο «BSB104-The Sea of Wine», συγχρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας 2014-2020 (Joint operational Programme Black Sea Basin Programme 2014-2020). Το οργάνωσε για λογαριασμό του ΑΠΘ και του προγράμματος, η εταιρεία Wise Ram που ασχολείται με το τουριστικό μάρκετινγκ και την προώθηση.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments