Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Την τελευταία βδομάδα, η χώρα της Γεωργίας επανήλθε τουριστικά στο προσκήνιο, καθώς ήταν ο τιμώμενος Πολιτιστικός Προορισμός στην ITB Berlin, την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο που και φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Πρόκειται για μια τριετή συμφωνία της Γεωργίας με την ITB Berlin που ξεκίνησε πέρσι. Τον επόμενο χρόνο θα είναι η τιμώμενη χώρα της έκθεσης που όλοι ευελπιστούν να γίνει δια ζώσης, μετά από τρία χρόνια ματαιώσεων και διαδικτύου λόγω της πανδημίας.
Τα τελευταία χρόνια, ένα τουριστικό θαύμα συντελείται στη Γεωργία, αν και βρίσκεται σε μια δύσκολη περιοχή στα όρια Ευρώπης και Ασίας. Η χώρα γεωγραφικά κατατάσσεται στην Ασία, αλλά θεωρείται πολιτιστικά και ιστορικά Ευρωπαϊκό κράτος.
Το σύγχρονο τουριστικό μάρκετινγκ και η τουριστική ανάπτυξη της χώρας, της δίνουν χρόνο με το χρόνο όλο και καλύτερη θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Έχει πληθυσμό μόλις 3,7 εκατομμύρια κατοίκους, ωστόσο καταφέρνει και προσελκύει κοντά στα 10 εκατομμύρια τουρίστες, δηλαδή τρεις φορές τον πληθυσμό της.
Τα τουριστικά της πλεονεκτήματα είναι η πλούσια ιστορία της, η παρθένα φύση, τα θρησκευτικά της μνημεία, και το κρασί της. Είναι η χώρα που σύμφωνα με τα ευρήματα γέννησε την αμπελουργία και το κρασί πριν από οκτώ χιλιάδες χρόνια. Σήμερα έχει καταφέρει να συνδέσει το κρασί με τον τουρισμό αναπτύσσοντας εξαιρετικά τον οινοτουρισμό.
Ο πολιτισμός της βασίζεται σε πολλές επιρροές και αποτελεί γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Η φυσική της ομορφιά είναι απαράμιλλη ενώ οι οροσειρές της χώρας είναι ψηλότερες από τις Άλπεις, με την ψηλότερη κορφή, το όρος Σχάρα, στα 5.200 μέτρα.
Η Γεωργία είναι επίσης διάσημη για τα μοναστήρια της πολλά από τα οποία είναι μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Επιπλέον, από το 2001 το γεωργιανό πολυφωνικό τραγούδι βρίσκεται στον κατάλογο της UNESCO για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.
Η πρωτεύουσα Τιφλίδα είναι από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της περιοχής, ωστόσο το Βατούμι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, είναι η τουριστική πρωτεύουσα της χώρας καθώς κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από ξένους τουρίστες που αναζητούν ήλιο και θάλασσα.
Σε όλα αυτά έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς στα Omorfa Taxidia με αναλυτικά φωτορεπορτάζ, ωστόσο τα θυμηθήκαμε και πάλι καθώς η Γεωργία έχει τρόπους να εμφανίζεται συχνά στο διεθνές προσκήνιο όπως τις προηγούμενες μέρες στην ITB Berlin.

Info…

Στην Γεωργία πήγαμε στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού που διοργάνωσε το τουριστικό γραφείο Elvita Travel , που μεταξύ άλλων ασχολείται με τον συγκεκριμένο προορισμό διοργανώνοντας εξαιρετικές εκδρομές.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments