Πριν ένα περίπου χρόνο, όταν και πάλι ακούγονταν έντονα τα σενάρια για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είχαμε δημοσιεύσει την παραπάνω φωτογραφία με την μεγάλη ουρά ανθρώπων έξω από το σύμβολο της Ορθοδοξίας με τον τεράστιο συμβολισμό. Οι μεγάλες ουρές ήταν καθημερινές στην Αγία Σοφία, καθώς εκτός των άλλων είναι και μια από τις σημαντικότερες τουριστικές ατραξιόν της Κωνσταντινούπολης.
Πιθανολογούσαμε τότε, πως αυτός θα ήταν ο λόγος που τελικά η τουρκική κυβέρνηση δεν θα προχωρούσε στις απειλές της να την μετατρέψει σε τζαμί. Δηλαδή τα τεράστια έσοδα που είχε το τουρκικό κράτος από τους δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονταν την Αγία Σοφία πληρώνοντας ο καθένας περίπου 10 ευρώ είσοδο. Τα συνολικά έσοδα για τα ελλειμματικά τουρκικά ταμεία προσέγγιζαν τα σαράντα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Προφανώς πέσαμε έξω.
Ο Ερντογάν προτίμησε να απομακρύνει ακόμη περισσότερο την Τουρκία από την Δύση και να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο τον Μεσαίωνα, αναζητώντας εκεί το ελλιπές εκλογικό του ακροατήριο.
Μένει να δούμε ποια θα είναι πλέον η διάθεση των ΜΗ μουσουλμάνων όταν θα επισκέπτονται την Αγία Σοφία μέσα στην οποία η εικόνα και το κλίμα θα είναι διαφορετικά…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments