Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Είναι ένας από τους πιο ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή. Και αυτό γιατί προσφέρει πολλά στον επισκέπτη σε value for money κόστος. Έχει ιστορία, έχει θρησκευτικά μνημεία (110 σημεία της Ιορδανίας αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη), έχει ζωντάνια και νεανικότατα και διατηρεί το παραδοσιακό ανατολίτικο κλίμα στην σύγχρονη εκδοχή του. Πρόκειται για την Ιορδανία, έναν από τους πιο τρέντι προορισμούς της εποχής.
Είναι όμως ασφαλής προορισμός , καθώς η περιοχή απασχολεί για μια ακόμη φορά την παγκόσμια κοινότητα, δυστυχώς για τραγικούς λόγους.
«Είναι μια πολύ ασφαλής χώρα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπούλεως κ. Χριστοφόρος που εδρεύει στη Αμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Οργανισμό Τουρισμού της Ιορδανίας, για την προβολή της χώρας στην Ελλάδα. Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τους Έλληνες να επισκεφτούν την Ιορδανία. Όπως είπε «είναι χρέος μας να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την ορθοδοξία και την ρωμιοσύνη στη χώρα αυτή. Η παρουσία των Ελλήνων επισκεπτών μας δυναμώνει και μας στηρίζει. Στην Ιορδανία έχουμε 75 ιερείς που λειτουργούν τις πενήντα εκκλησίες μας οι οποίες απολαμβάνουν την προστασία του Βασιλέα της Ιορδανίας. Όπου σκάβουνε βρίσκουμε εκκλησίες και μοναστήρια με ελληνικές επιγραφές. Οι άνθρωποι σιωπούν αλλά οι πέτρες μιλούν» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού της Ιορδανίας Dr Emad Hijazzen που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, διαβεβαίωσε και αυτός πως «η χώρα μου είναι ένας πολύ ασφαλής προορισμός παρά τις ταραχές που υπάρχουν τριγύρω». Ο ίδιος είπε πως την Ιορδανία και την Ελλάδα την συνδέουν ιστορίες και μύθοι χιλιάδων ετών, ενώ δεν έκρυψε πως θέλει να κάνει την Ελλάδα την πύλη για την προσέλκυση στην Ιορδανία Ελλήνων επισκεπτών απ΄ όλο τον κόσμο.
Ο Δημήτρης Λαζαρίδης, υπεύθυνος μάρκετινγκ και προβολής της Ιορδανίας σε Ελλάδα και Κύπρο, έκανε την παρουσίαση της Ιορδανίας ως τουριστικού προορισμού με τα αξιοθέατα της που είναι πολλά και ενδιαφέροντα. Χαρακτήρισε πολλές φορές την Ιορδανία ως χώρα ινσταγκραμική καθώς προσφέρει εξαιρετικές εικόνες στους επισκέπτες της.
Όπως είπε: «δεν είναι μόνο η διάσημη Πέτρα, είναι και αρχαίες πόλεις όπως η Γέρασα από τα χρόνια του Μεγάλου Αλέξανδρου, περιοχές με τεράστια θρησκευτική σημασία όπως το όρος Νέμπο, η πολη των ψηφιδωτών η Μάταμπα, η κοιλάδα του Ιορδανή όπου βαφτίστηκε ο Ιησούς Χρηστός, η μοναδική Νεκρά Θάλασσα που έχει μεταβληθεί σε έναν παράδεισο του σπα και τις ευεξίας, η έρημος Wadi Rum που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες διαμονής σε ένα σεληνιακό τοπίο.
Τριάντα πέντε πεντάστερα ξενοδοχεία υπάρχουν στην Ιορδανία και αυτή την περίοδο μεγάλες διεθνείς αλυσίδες επενδύουν στη χώρα, δημιουργώντας ακόμη περισσότερα, είπε ο κ. Σάμερ εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού της Ιορδανίας. Ο ίδιος έκανε παρουσίαση των τουριστικών δυνατοτήτων της χώρας του η οποία συνεχώς ανεβαίνει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 11 τουριστικοί πράκτορες από την Ιορδανία η οποίοι προηγουμένως έκαναν B2B συναντήσεις με δεκάδες συναδέλφους τους από τη Βόρεια Ελλάδα, διερευνώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments