Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, το οποίο γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, ξεκινά μια σειρά δράσεων, ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER CLLD (ΠΑΑ 2014-2020), με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής.
Το πρόγραμμα “βαφτίστηκε” TASTE HALKIDIKI και ο στρατηγικός στόχος του είναι, να αποτελέσει μια σταθερή αναφορά για την γαστρονομία όλης της Χαλκιδικής, να συμβάλλει στην ανάπτυξη περιοχών, τουριστικών και μη με αφορμή τη γαστρονομία, στην διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και την οικονομική ανάπτυξη των κλάδων της παραγωγής τροφίμων, της εστίασης και της φιλοξενίας.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, με τη διοργάνωση του 1ου TASTE HALKIDIKI FESTIVAL. Η κεντρική πλατεία της Ν. Φώκαιας στο Δήμο Κασσάνδρας, θα φιλοξενήσει από τις έξι το απόγευμα, μαγειρικές επιδείξεις παραδοσιακών συνταγών με τη μοντέρνα υπογραφή διακεκριμένων chef του τόπου, ενώ ταυτόχρονα ομάδες σπουδαστών θα ετοιμάζουν την ίδια συνταγή για το κοινό, το οποίο θα κληθεί να ψηφίσει την καλύτερη από αυτές. Ελιές, μέλι, ελαιόλαδο, βότανα, κρασί, τσίπουρα και μπίρες, ξηροί καρποί και γλυκά, θα προσφέρονται από τους καταξιωμένους παραγωγούς για γνωριμία και δοκιμή στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκθετών.
Την υλοποίησή του έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories, που έχει εμπνευστεί όλο το concept, το branding, αλλά και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments