Σχετικά με την υπόθεση της εκδρομής της τρίτης τάξης του Λυκείου Αμύνταιου που ο τουριστικός πράκτορας που την ανέλαβε την ακύρωσε μια μέρα πριν την αναχώρηση, και σύμφωνα με επιστολή των μαθητών αρνείται να δώσει άμεσα πίσω τα χρήματα που εισέπραξε ώστε οι μαθητές να πραγματοποιήσουν την εκδρομή τους με άλλο τουριστικό γραφείο, οι εξελίξεις έχουν ως εξής;
Ο Θωμάς Γιατρακάς, ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου της Φλώρινας Giatrakas Travel που με διαγωνιστική διαδικασία ανέλαβε από τον περασμένο Νοέμβριο την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής στην Κρήτη, μας έστειλε επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως η εκδρομή ακυρώθηκε γιατί η αεροπορική εταιρεία Ryanair του ακύρωσε τις θέσεις που ο ίδιος είχε κλείσει και προπληρώσει στην συγκεκριμένη πτήση.
Επίσης ισχυρίζεται πως ήδη επέστρεψε ένα μέρος απ τα 22 χιλιάδες ευρώ που έλαβε από τους μαθητές για την εκδρομή και τα υπόλοιπα θα τα επιστρέψει στο προσεχές διάστημα.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του κου Γιατρακα θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

Δεν είναι σύνηθες η Ryanair να ακυρώνει τις θέσεις που κάποιος είχε ήδη προπληρώσει και μάλιστα μια μέρα πριν την αναχώρηση, καθώς εκτός του ότι θα πρέπει να επιστρέψει όλα τα χρήματα πίσω και μάλιστα άμεσα θα πρέπει να αποζημιώσει τους ταξιδιώτες που ακύρωσε τα εισιτήρια με ποσό μέχρι 600 ευρώ τον καθένα, με βάση την σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό. Προφανώς κάτι άλλο συνέβη.
Πράγματι με μεσολάβηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού που είναι και η αρμόδια υπηρεσία να επιληφθεί της υπόθεσης, δόθηκαν στους μαθητές τα 12 από τα 22 χιλιάδες ευρώ με τα οποία αντί αεροπορικής εκδρομής στην Κρήτη θα πάνε οδική εκδρομή στην Πελοπόννησο οργανωμένη από άλλο τουριστικό γραφείο της περιοχής.

Η απαντητική επιστολή του Giatrakas Travel αναφέρει:
Ως απάντηση στα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες και σελίδες κοινωνικών μέσω δικτυώσεις , σχετικά με την αναβολή της προγραμματισμένης εκδρομής της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου, το Γραφείο Γενικού Τουρισμού «Giatrakas Travel” ενημερώνει ότι δεν ευθύνεται για την ακύρωση που αποφάσισε να κάνει η εταιρεία Ryan Air για την πτήση από Θεσσαλονίκη προς Χανιά. Δεν θα μπορούσαμε εξ άλλου να το προβλέψουμε, όταν καταρτίσαμε τη σύμβαση της εκδρομής, ότι η αεροπορική εταιρεία θα ακυρώσει τις θέσεις οι οποίες είχαν προπληρωθεί για την προγραμματισμένη πτήση της για λόγους που αφορά την ίδια εταιρεία και όχι εμάς.
Προτείναμε αμέσως άλλες ημερομηνίες σε συνεργασία με την Aegean Airlines ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να πάνε στην εκδρομή με μία μικρή καθυστέρηση , αλλά οι γονείς αρνήθηκαν κατηγορηματικά και συγκεκριμένα πιέζοντας μας να γίνει η εκδρομή την ημέρα που αποφασίσαμε αρχικά ή αλλιώς να τους επιστρέψουμε όλα τα χρήματα μέσα σε διάστημα μισής ώρας.
Τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορεί να γίνει η εκδρομή την ορισμένη ημερομηνία και ότι εάν θα προχωρήσουμε στην ακύρωση της εκδρομής θα χρειαστούν κάποιες μέρες ώστε να μπορέσουν να επιστραφούν όλα τα χρήματα στους μαθητές.
Ουδέποτε είπαμε ότι δεν θα επιστρέψουμε τα χρήματα των μαθητών στο ακέραιο όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα που έχουν αναρτηθεί
Το Γραφείο ήδη έχει επιστρέψει ένα μεγάλο ποσοστό χρημάτων προς τους μαθητές και σύντομα θα επιστραφεί και το ποσό που έχει απομείνει.
Με εκτίμηση,
Γιατρακάς Θωμάς

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments