Κείμενο – φωτογραφίες: Νικόλας Οικονόμου

H περιοχή Thamel είναι η πιο πολυσύχναστη στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, το Κατμαντού. Εκεί κυκλοφορούν οι περισσότεροι τουρίστες καθώς η περιοχή είναι γεμάτη από καταστήματα κάθε είδους. Κάποτε ήταν γνωστή και ως η περιοχή των χίπις.
Εκεί χτυπάει η καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης ενώ τα εστιατόρια σερβίρουν πιάτα από την κουζίνα του Νεπάλ και άλλων χωρών. Θα βρείτε επίσης πολλά καταστήματα αναμνηστικών ειδών για τα απαραίτητα δώρα ή για να πάρετε μαζί σας κάτι που θα σας θυμίζει το Νεπάλ. Ανάμεσα σ΄αυτά είναι καταστήματα που πουλούν T-shirts τα οποία οι υπάλληλοι κεντούν με την μηχανή τους εκείνη την ώρα. Μπορείτε να τους ζητήσετε να σας κεντήσουν οτιδήποτε πχ το όνομα σας ή μια φωτογραφία σας. Αν τους ζητήσετε κάτι γνωστό πχ το σήμα των Rolling Stones, το κάνουν από μνήμης χωρίς να χρειαστεί να δουν κάποια φωτογραφία.
Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο «ζωντανεύουν» ένα απλό μπλουζάκι και το κάνουν μέρος της ιστορίας σας. Κόστος 10 ευρώ.

Info…
Επισκεφθήκαμε το Νεπάλ τον προηγούμενο Απρίλιο. Ταξιδέψαμε με την αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines καθώς είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτάσεις από την Ελλάδα. Η Turkish Airlines συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την πρωτεύουσα Κατμαντού τέσσερις φορές την εβδομάδα.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments