Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia
 
Αν και λειτουργεί από τον Ιούλιο, χθες έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του. Πρόκειται για το νέο τέρμιναλ κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την ονομασία «Alexander the Great».
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων έκανε την εκτίμηση ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα φέρει με την κρουαζιέρα 600.000 τουρίστες τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη «αποτελεί το μόνο-μέχρι στιγμής- τέρμιναλ κρουαζιέρας στην Ελλάδα που πληροί τις προϋποθέσεις της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας και λειτουργεί με τις νέες απαιτήσεις Σένγκεν του συστήματος εισόδου – εξόδου, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 2017/2226/ΕΕ»,
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιος Λιάγκος, ανέφερε πως το 2023 οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων θα φτάσουν τις 70 από 22 διαφορετικά πλοία, εκ των οποίων οι 29 προσεγγίσεις είναι home porting από ένα πλοίο , ενώ το 2024 αναμένονται 78 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων. Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι ο νέος σταθμός μπορεί να δεχτεί ταυτόχρονα δύο πλοία με περισσότερους από 6.000 επιβάτες, ενώ μίλησε και για τη συνεργασία με τη Fraport για την εξυπηρέτηση των επιβατών που έρχονται με τσάρτερ.
Ο νέος τερματικός σταθμός κρουαζιέρας, προέκυψε από την ανακατασκευή της Αποθήκης 8 του Προβλήτα 2, έχει συνολικό εμβαδό 2.000 m2 και διαθέτει δύο επιπλέον θέσεις ελλιμενισμού. Είναι πλήρως εξοπλισμένος, ικανός να εξυπηρετεί αφίξεις homeporting και transit και δύο πλοία ταυτόχρονα ενώ διαθέτει πλήρεις υποδομές τελωνειακών ελέγχων για πολίτες εντός και εκτός Σένγκεν.
Δείτε παλαιότερο ρεπορτάζ που κάναμε για τα νέο τέρμιναλ κρουαζιέρας: https://omorfataxidia.gr/eidiseis/krouaziera/ayto-einai-to-neo-terminal-kroyazieras-sto-limani-tis-thessalonikis-deite-fotografies/ 
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments