Το Μιλάνο είναι η πρωτεύουσα των νέων τάσεων. Στη μόδα , στο ντιζάιν, στην αισθητική. Είναι και τόπος υψηλής Ιταλικής γαστρονομίας. Είναι ένας προορισμός αυθεντικά πρωτοποριακός και Ευρωπαϊκός σε όλα του. Είναι όμως και ένας τόπος αρκετά “αυστηρός” και απαιτητικός σε ότι δίνει ή παίρνει.
Το Μιλάνο -εκτός από το περίφημο Duomo- έχει και μια πανέμορφη περιοχή η οποία προσελκύει χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες και λέγεται Navigli. Δεκάδες εστιατόρια, καφέ, ή γκαλερί βρίσκονται ανάμεσα στα κανάλια για να διασκεδάσουν οι επισκέπτες.
Ανάμεσα σε αυτά, ανακαλύψαμε το εστιατόριο VeroSaporeGreco με γεύσεις Ελλάδας. Σουβλάκια, γύρος, ελληνικά μεζεδάκια και κρασιά ή ρετσίνες μεταφέρουν μια αυθεντική εικόνα, γεύση και μυρωδιά Ελλάδας !
Όπως μας είπε ο Έλληνας ιδιοκτήτης του καταστήματος Κριστιάνο Μαυροειδής: ” Η Ιταλική κουζίνα είναι δημοφιλής παγκοσμίως. Αν και μοιάζει με την Ελληνική, είναι πολύ δύσκολο να τη συναγωνιστεί κάποιος ξένος και ειδικά μέσα στην Ιταλία. Εμείς όμως παρόλα αυτά, με όπλα τις εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες που φέρνουμε από την Ελλάδα, αλλά και την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε, καταφέραμε να γίνουμε πρεσβευτές της αυθεντικής Ελληνικής κουζίνας στην καρδιά του Μιλάνο” και συνεχίζει ” Επί χρόνια η οικογένειά μου είχε δραστηριότητα στην τροφοδοσία Ελληνικών προϊόντων στην Ιταλία. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε κάτι που θα ήταν αυθεντικά Ελληνικό και κυρίως ποιοτικό. Σήμερα οι Ιταλοί πελάτες μας, μας λένε ότι τρώγοντας εδώ τους θυμίζουμε τις διακοπές τους στην Ελλάδα ! Κάποιοι άλλοι πάλι αποφασίζουν να επιλέξουν την Ελλάδα σαν επόμενο ταξιδιωτικό προορισμό ενθουσιασμένοι από τις γεύσεις που δοκιμάζουν. Το πιο αστείο είναι ότι μας προτιμούν και πολλοί Έλληνες ταξιδιώτες, ενώ κάποιοι μας λένε χαριτολογώντας : “ Τέτοια σουβλάκια ούτε στην Ελλάδα δεν τρώμε !”

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments