Πήρε φόρα ο Δήμος Κατερίνης όσον αφορά την τουριστική προβολή και προώθηση της περιοχής σε κάθε της εκδοχή. Μια από αυτές είναι τα οινοποιεία και ο οινοτουρισμός καθώς σχεδόν όλα έχουν οινοτουριστικό προσανατολισμό.
Πρόσφατα στο ΥΨΙΛΟΝ, στην Θεσσαλονίκη, τα επτά οινοποιεία που βρίσκονται μέσα στα όρια του Δήμου Κατερίνης παρουσίασαν για πρώτη φορά από κοινού, όλη την γκάμα των κρασιών τους, ειδικές εμφιαλώσεις και παλιές εσοδείες. Πρόκειται για τo Κτήμα Καρασίμου, το Κτήμα Κούρτη, το Κτήμα Ξηρομερίτη, η Οινοποιία Παπαγιαννούλη, το Οινοποιείο Παπαχριστοδούλου, το Οινοποιείο Παντούλη και οι Αμπελώνες Ωραία Γη
Την γευσιγνωσία, που ξεκίνησε το απόγευμα και κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, εμπλούτισαν διάφορες θεματικές παρουσιάσεις, όπως τα masterclasses του δημοσιογράφου οίνου Στέφανου Κόγια DipWSET και του Σπύρου Μπλάτσιου, οι οποίοι έβαλαν στο τραπέζι μερικά από τα καλύτερα δείγματα του Κατερινιώτικου αμπελώνα, ξεδιπλώνοντας τα χαρίσματα, αλλά και αναλύοντας τις δυνατότητες που διαγράφονται για το μέλλον.
Οι συζητήσεις για το δυναμικό του χαρισματικού τόπου, που βρίσκεται σφηνωμένος ανάμεσα στο βουνό των θεών, τον Όλυμπο, τα Πιέρια όρη και το Θερμαϊκό κόλπο, ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες, ανάμεσα σε σημαντικές προσωπικότητες του κρασιού όπως τον π. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον Στέφανο Κουνδουρά Καθηγητή αμπελουργίας-οινολογίας της Γεωπονικής σχολής του ΑΠΘ και τον δημοσιογράφο οίνου Βασίλη Γαλανό που τίμησαν μεταξύ άλλων την πολύ ιδιαίτερη αυτή γευσιγνωσία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments