Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε για πολλοστή φορά στην επαγγελματική έκθεση Top Resa στο Παρίσι, ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ, με προκαθορισμένα ραντεβού με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής: «Ο Γάλλος τουρίστας, σύμφωνα με το προφίλ του, είναι περιηγητής, δεν συμβιβάζετε μόνο με το ήλιος-θάλασσα, αναζητά πλήθος εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με λίγα λόγια ταιριάζει απόλυτα με όσα μπορεί να προσφέρει η Χαλκιδική όλες τις εποχές του χρόνου.
Ο Διευθυντής του Οργανισμού κ. Γιώργος Μπρουτζάς πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους και στελέχη της TRANSAVIA όπου αναλύθηκε η σημαντική συμφωνία που ανακοίνωσε και ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας για αύξηση κατά 50% σε σύγκριση με το 2019, των αεροπορικών θέσεων με προορισμό την Ελλάδα και κατ’ επέκταση και για το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης που αφορά τη Χαλκιδική, ενώ συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα επέκτασης των δρομολογίων της εταιρείας καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Αξίζει να σημειώσουμε πως το 2019 οι αφίξεις από τη Γαλλία ήταν 39.784, το 2020 ήταν 22.020, ενώ για το 2021 αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30.000 (στατιστικά από το αεροδρόμιο Μακεδονία).
Πολλές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τουριστικά γραφεία όπως το Voyage Prive, Thalasso No1 κ.α. με σκοπό την από κοινού προώθηση της Χαλκιδικής, αλλά και με γραφεία που ασχολούνται κυρίως με οινικό, γαστρονομία και γενικότερα εναλλακτικό τουρισμό. Ο κ. Μπρουτζάς συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους τουριστικών εντύπων και ιστοσελίδων εξετάζοντας κυρίως την δυνατότητα διαδικτυακής προβολής στο γαλλικό κοινό».

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments