Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Η διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου των Πυραμίδων στο Κάιρο, ένας από τους σημαντικότερους στον κόσμο, που προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες στην Αίγυπτο, περνά σε χέρια ιδιωτών.
Όπως μάθαμε σε πρόσφατη επίσκεψη μας στις Πυραμίδες, στόχος είναι η αναδιαμόρφωση του τεράστιου χώρου και η οργάνωση του. Ήδη έχουν ξεκινήσει έργα για την δημιουργία νέας εισόδου στο χώρο, και τη δημιουργία χώρων στάθμευσης για αυτοκίνητα και τουριστικά λεωφορεία.
Όταν ξεκινήσει η νέα εποχή στη λειτουργία του, οι επισκέπτες από τη νέα είσοδο θα επιβιβάζονται σε διώροφα ανοιχτά λεωφορεία που θα λειτουργούν με το σύστημα hop on hop off. Στον αρχαιολογικό χώρο θα υπάρχουν πέντε στάσεις. Ο επισκέπτης θα κατεβαίνει στη στάση που θέλει για να δει αυτά που τον ενδιαφέρουν, και θα παίρνει ένα από τα επόμενα ανοιχτά λεωφορεία για να συνεχίσει την περιήγηση του.
Σε κάθε στάση θα υπάρχουν καταστήματα για καφέ, φαγητό, αγορά αναμνηστικών κλπ. Η δημιουργία τους έχει ήδη ξεκινήσει (φώτο).
Για τους επισκέπτες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω στη είσοδο, δηλαδή 150 δολάρια, θα έχουν στη διάθεση τους ένα lounge για να ξεκουράζονται σε συνθήκες άνεσης και πολυτέλειας, να δροσίζονται το καλοκαίρι που η ζέστη είναι αφόρητη, να απολαμβάνουν ελαφρά γεύματα με θέα τις πυραμίδες. Η περιήγηση τους στον αρχαιολογικό χώρο θα γίνεται όχι με τα ανοιχτά λεωφορεία αλλά με ηλεκτρικά οχήματα, σαν αυτά που βλέπουμε στα γήπεδα του γκολφ.
Οι νέοι διαχειριστές υπόσχονται πως όλα αυτά που θα κάνουν σε επίπεδο έργων και οργάνωσης, θα βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών και θα εξαφανίσει την άναρχη κίνηση που παρατηρείται πέριξ των πυραμίδων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments