Κείμενο: Βάσω Τζιτζικάκη

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Ανδαλουσία βρίσκεται η Κόρδοβα. Oι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται κυρίως με την αγροτική παραγωγή. Η Κόρδοβα είναι ιδιαίτερα διάσημη για το ετήσιο Φεστιβάλ Λουλουδιών που διοργανώνει κάθε Μάιο. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών, στολίζουν τις αυλές τους με άπειρες γλάστρες λουλουδιών τις οποίες κυρίως καρφώνουν στους εξωτερικούς τοίχους των αυλών με αποτέλεσμα ένα πανέμορφο και πολύχρωμο θέαμα να γεμίζει όλα τα σπίτια της περιοχής αφού οι κάτοικοι τους συναγωνίζονται για το ποιος έχει την πιο όμορφη αυλή.
Η τεχνοτροπία που χρησιμοποιούν με τις καρφωμένες γλάστρες στους τοίχους ξεκίνησε αρχικά από αυτήν την περιοχή και μετέπειτα έγινε μόδα σε πολλά μέρη. Αν και όλο το χρόνο οι αυλές των σπιτιών είναι κλειστές, την περίοδο του Φεστιβάλ ανοίγουν και προσφέρουν εκτός από εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς και υπέροχα αρώματα λουλουδιών. Συνήθως τοποθετούνται ανθεκτικά φυτά όπως γεράνια, τα οποία έχουν και ιδιαίτερη ποικιλοχρωμία.
Η απαρχή της ιδέας του Φεστιβάλ ήταν ο εορτασμός της άνοιξης και της ανθοφορίας. Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ προσελκύει πολλούς τουρίστες, κυρίως Ισπανούς αλλά και ξένους για να φωτογραφίσουν, να θαυμάσουν και να απολαύσουν τα υπέροχα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών στις πανέμορφες περιποιημένες και γεμάτες γούστο αυλές της Κόρδοβας.
Από το 2012, το Φεστιβάλ προστατεύεται ως πολιτιστική κληρονομιά από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Το Φεστιβάλ διευθύνεται από τον Οργανισμό Τουρισμού της Κορδοβα που εκδίδει προγράμματα και έχει δημιουργήσει 9 διαδρομές ώστε να επιλέξει ο καθένας σύμφωνα με τα γούστα του τι ακριβώς θα επισκεφθεί, καθώς η επίσκεψη σε όλες τις αυλές είναι αδύνατη. Επιπλέον, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ έχουν προνοήσει και για ειδικές συνθήκες μετακίνησης ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Την περίοδο του Φεστιβάλ είναι πολύ δύσκολο και ακριβό να βρεθεί κατάλυμα στην περιοχή καθώς οι τουρίστες που το επισκέπτονται (συνήθως συστηματικά) προνοούν και κάνουν κρατήσεις μήνες πριν, καθώς αυτήν την περίοδο η περιοχή σφύζει από ζωή.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments