Κάνοντας επίδειξη ευελιξίας αλλά και τσαμπουκά, που έτσι και αλλιώς χαρακτηρίζει τον τρόπο διοίκησης της, η Ryanair ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το κεντρικό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Ως αιτία αναφέρει την αύξηση των τελών, την οποία ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου, η Fraport, χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά μέτρια και ίση για όλες τις αεροπορικές εταιρείες». Η απόφαση της Fraport προβλέπει αύξηση τελών 4,3% αλλά και εκπτώσεις σε αθόρυβα και ενεργειακά αποδοτικά αεροσκάφη, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προσγειώνονται αργά τη νύχτα.
Έτσι μετά το τέλος Μαρτίου, η Ryanair θα πάρει τα πέντε αεροπλάνα της από το κεντρικό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και θα τα τοποθετήσει «σε αεροδρόμια που ανταποκρίθηκαν με χαμηλότερες αερολιμενικές χρεώσεις προκειμένου να προωθηθεί η ανάκαμψη της εναέριας κυκλοφορίας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία. Μέχρι στιγμής δεν ανακοίνωσε που θα τα πάει, αλλά όπως ισχυρίζεται: «Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αεροδρομίων σε όλη την Ευρώπη που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ανάπτυξη της Ryanair». Θυμίζουμε πως πρόσφατα ανακοίνωσε πως δημιουργεί νέα βάση στη Νυρεμβέργη.
Η Ryanair δημιούργησε τη βάση της στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης το 2017, εκπλήσσοντας τον αεροπορικό κόσμο της Ευρώπης. Και αυτό γιατί πήγε σε ένα μεγάλο ακριβό αεροδρόμιο, παραβλέποντας την πολιτική της να χρησιμοποιεί μικρά φθηνά αεροδρόμια, και μάλιστα στην έδρα της Lufthansa, η οποία τότε διαμαρτυρήθηκε έντονα θεωρώντας πως η Ryanair απολάμβανε προνομιακή μεταχείριση. Μέχρι τότε η Ryanair χρησιμοποιούσε και συνεχίζει να χρησιμοποιεί ένα άλλο αεροδρόμιο στην περιοχή, το Hahn, που είναι σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από την πόλη της Φρανκφούρτης.
Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, από το κεντρικό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης η Ryanair πετά στην Αθήνα τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενώ στην Θεσσαλονίκη πετά από το Hahn. Η πτήση Φρανκφούρτη – Αθήνα εξαφανίστηκε από το σύστημα κρατήσεων μετά τις 31 Μαρτίου.
Όπως ανακοίνωσε η Ryanair, όσοι έχουν εισιτήρια από την Φρανκφούρτη για πτήσεις μετά τις 31 Μαρτίου θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω, ενώ πιλότοι και πλήρωμα θα πρέπει να επιλέξουν να μετακινηθούν σε μια άλλη βάση της εταιρείας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments