Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Είναι από τις ωραιότερες συνοικίες του Παρισιού που κυριολεκτικά δεν χορταίνεις να την περπατάς και να θαυμάζεις αυτά που βλέπεις το διάβα σου. Αναφερόμαστε στη γραφική συνοικία Καρτιέ Λατέν στο 5ο διαμέρισμα, της γαλλικής πρωτεύουσας, κοντά στην Παναγία των Παρισίων, στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα, γύρω από τη Σορβόννη. Είναι γνωστό για την φοιτητική ζωή και τα μπιστρό του, για τα βιβλιοπωλεία του, όπως το διάσημο Shakespeare & Company. Στα αξιοθέατα για όλη την οικογένεια περιλαμβάνονται οι βοτανικοί κήποι Jardin des Plantes και το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Η συνοικία πήρε το όνομά της από τα λατινικά, τα οποία στο παρελθόν ομιλούνταν μέσα και γύρω από το πανεπιστήμιο, καθώς κατά τον Μεσαίωνα ήταν στην Ευρώπη η γλώσσα της μάθησης.
Θα δείτε και αρκετή Ελλάδα στην Καρτιέ Λατέν, καθώς στην Rue de la Huchette υπάρχουν ελληνικές ταβέρνες και γυράδικα. Παλαιότερα ήταν περισσότερα και κάθε βράδυ άκουγες ελληνική λαϊκή μουσική και πιάτα να σπάνε ασταμάτητα. Σήμερα έχουν απομείνει ελάχιστα και απ’ ότι μας είπαν, τα περισσότερα ανήκουν σε Άραβες και όχι Έλληνες.

Info…
Στο Παρίσι πήγαμε με το τουριστικό γραφείο Athos Travel Center που εδώ και χρόνια ειδικεύεται στον συγκεκριμένο προορισμό με αναχωρήσεις καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments