Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Η Σκιάθος φημίζεται για τις όμορφες παραλίες της που είναι μοναδικού κάλλους, διαφέρουν μεταξύ τους και έχουν όλες να προσφέρουν κάτι το διαφορετικό. Μία από αυτές και η πιο διάσημη αφού έχει διακριθεί ως μία από τις καλύτερες παραλίες της χώρας μας είναι η παραλία Λαλάρια.
Το όνομα της το πήρε από την αρχαία λέξη «Λας» που σημαίνει πέτρα λόγω των ιδιαίτερων μικρών στρόγγυλων σχηματισμένων πετρών που υπάρχουν εκεί. Είναι δυνατό να την επισκεφθεί κανείς μόνο μέσω θαλάσσης και είναι μία από τις «must see» παραλίες του νησιού αφού η θέα της στο Αιγαίο είναι εκπληκτική με νερά καταγάλανα, τόσο που μοιάζουν με πισίνα και βράχους που δημιουργούν φυσική σκιά. Δεν είναι οργανωμένη και γι’ αυτό το λόγο οι επισκέπτες πρέπει να έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερό.
Ακόμα, εκεί θα δείτε την πασίγνωστη και πολυφωτογραφημένη «Τρύπια Πέτρα» που συμβάλλει καθοριστικά στην απόκοσμη ομορφιά του τοπίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την παραλία ακολουθώντας κάποια από τις ημερήσιες κρουαζιέρες που αναχωρούν καθημερινά από το Παλιό Λιμάνι της Σκιάθου. Φεύγοντας όμως, μη πάρετε μαζί σας κάποιο βότσαλο, καθώς το τοπίο είναι προστατευόμενο αφού οι συγκεκριμένες πέτρες δημιουργούνται μόνο εκεί. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση των πετρών αφού όσοι την επισκέπτονταν έπαιρναν μαζί τους και ένα «σουβενίρ».. όμως γι’ αυτό το λόγο και για να παραμείνει αναλλοίωτη η ομορφιά του φυσικού τοπίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Σκιάθου έχει δημιουργήσει ταμπέλες που ενημερώνουν και προτρέπουν τους επισκέπτες να βγάλουν φωτογραφίες αντί να πάρουν μαζί τους κάποιο βότσαλο και πλέον έχει επιβληθεί και πρόστιμο από 400 έως και 1000 ευρώ στους παραβάτες. Τα Λαλάρια είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η χώρα μας είναι γεμάτη μαγευτικά τοπία.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments