Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς διοργανώθηκε, ένα Masterclass στη Θεσσαλονίκη, στον ολοκαίνουργιο και ζεστό χώρο του «The Wine Hub”. O φιλόξενος και ιδιαίτερα καλαίσθητος χώρος των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, υποδέχθηκε τα μέλη του TCB Θεσσαλονίκης σε μια βιωματική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δραστηριότητα που διοργανώθηκε από την εταιρία Chef Stories.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία με τις δραστηριότητες της εταιρίας Chef Stories μέσα από μια καθοδηγούμενη γευσιγνωσία signature προϊόντων και pairing με ιδιαίτερα ελληνικά κρασιά από λιγότερο προβεβλημένες ελληνικές ποικιλίες.
Τα προϊόντα γευσιγνωσίας επιλέχθηκαν από 14 νομούς με γνώμονα την έδρα των 35 οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος. Είχαν σημείο αναφοράς τον τρόπο παραγωγής, την καινοτομία, την παράδοση, την τοπικότητα και φυσικά τη γεύση και συνέκλιναν στην ανάδειξη του ελληνικού και τοπικού αγροδιατροφικού προϊόντος.
Κατά τη διάρκεια του Masterclass, συζητήθηκε η σημασία στήριξης των τοπικών προϊόντων και παρουσιάστηκε η δυναμική των Ελλήνων παραγωγών, η εξέλιξη παραδοσιακών συνταγών, αλλά και η σημασία ανάδειξης των γεύσεων μέσω των εξειδικευμένων συνδυασμών.
Ταυτόχρονα επισημάνθηκε από όλους η ανάγκη ένταξης πρωτότυπων – tailor made εκδηλώσεων – παροχής εμπειριών στους επισκέπτες της χώρας ώστε να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν και να συνδεθεί με τον τόπο και τη μοναδική μας γαστρονομία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments