Κείμενο – φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη

Μια διαδρομή μέσα στη φύση μπορεί να σου προσφέρει ηρεμία και να σε γεμίσει θετική ενέργεια. Η απόλαυση αυξάνεται όταν σε αυτή τη διαδρομή έχεις συντροφιά σου ένα πανέμορφο πλάσμα, όπως το άλογο. Την υπέροχη αυτή εμπειρία ζήσαμε πρόσφατα, κάνοντας μια βόλτα με άλογα στον υδροβιότοπο της Λίμνης Κερκίνης, στην περιοχή των Σερρών.
Με τη βοήθεια του έμπειρου συνοδού μας και αφού μας δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες σχετικά με την καθοδήγηση και κυρίως τον σεβασμό των αλόγων, πραγματοποιήσαμε μια διαδρομή μιας ώρας και τριάντα λεπτών και απολαύσαμε μια πληθώρα εικόνων, ήχων και αισθήσεων. Με χαλαρό και ρυθμικό βηματισμό ακλουθήσαμε μία ομαλή διαδρομή στις όχθες της Τεχνητής Λίμνης Κερκίνης, καθώς και μια μικρή ανάβαση στο λόφο, όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός Ιωάννου του Θεολόγου, για να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα των γύρω βουνών.
Αυτό όμως που πραγματικά εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους, ήταν το σημείο που τα άλογα μπήκαν για λίγο μέσα στο νερό. Οι σκόρπιες σταγόνες που έφταναν στα πόδια μας σε κάθε τους δρασκελισμό, μας ξάφνιασαν ευχάριστα και δημιούργησαν ένα κλίμα ευφορίας σε όλη την ομάδα. Και στη συνέχεια μείναμε για λίγο ακίνητοι μέσα στο ήρεμο νερό της λίμνης για να θαυμάσουμε το όμορφο τοπίο, να χαϊδέψουμε το όμορφο τρίχωμα και να μιλήσουμε στα άλογά μας παίρνοντας κάτι από τη δύναμη, την πραότητα και την ευγένειά τους.

Info…

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την οργάνωση του Ιχνηλάτη, Κερκίνη.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments