Κείμενο-Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη και σελίδα εστιατορίου

Αν και διανύουμε περίοδο που η εστίαση έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα ταξίδια μας λείπουν και το φως φαίνεται να αργεί, ποτέ δεν παύουμε να κάνουμε σχέδια για μελλοντικά ταξίδια ή και να αναπολούμε τα παλαιότερα. Ένα μοναδικό εστιατόριο, που παρόμοιο του δεν συναντάς εύκολα βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία. Ονομάζεται «Excalibur» και το όνομα του παραπέμπει στον μύθο σύμφωνα με τον οποίο ο πατέρας του Αρθούρου Ούθερ Πεντράγκον λίγο πριν πεθάνει είχε καρφώσει το σπαθί του σε έναν βράχο και όποιος ιππότης κατάφερνε να το βγάλει από εκεί θα γινόταν ο βασιλιάς της Αγγλίας.
Όμως, τι κοινό μπορεί να έχει αυτός ο μύθος με το συγκεκριμένο εστιατόριο; Η απάντηση είναι, το μεσαιωνικό στοιχείο. Μπαίνοντας και κατηφορίζοντας την πλακόστρωτη κατηφόρα που οδηγεί στην είσοδο του εστιατορίου βλέπεις το Excalibur μπροστά σου! Στρίβοντας αριστερά και περνώντας την ξύλινη μεγάλη πόρτα του, μπαίνεις στο μεσαιωνικό εστιατόριο που η διακόσμηση του είναι μεγαλειώδης με μεγάλα ξύλινα τραπέζια και καρέκλες..
Όμως οι «εκπλήξεις» δεν τελειώνουν εκεί καθώς σε αυτό το εστιατόριο τρως μόνο με τα χέρια! Το μενού είναι πλούσιο σε κρεατικά. Για την ακρίβεια σερβίρονται τεράστιες πιατέλες κρεατικών ανάλογα από πόσα άτομα απαρτίζεται η παρέα. Είναι σχεδόν αδύνατο να φαγωθούν οι πλούσιες πιατέλες του. Το φαγητό είναι εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης και εκτός από κρέατα μπορεί κανείς να βρει σούπες, σαλάτες (που όμως πρέπει κανείς να προνοήσει για το πώς θα φαγωθούν καθώς δεν υπάρχουν πιρούνια παρά μόνο μαχαίρια), υπέροχα κρασιά και στο τέλος επιλογές από γλυκές κρέπες.
Μία πρωτότυπη εμπειρία εστιατορίου που είναι πλήρης, από άποψης διακόσμησης, μενού, γεύσης, εικόνων και είναι ο ορισμός του value for money. Όσες φορές και να επισκεφθεί κανείς το Βουκουρέστι άπαξ και πάει μία φορά στο Excalibur θα το επαναλάβει!

 

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments