Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Τη διοργάνωσε το Thessaloniki Convention Bureau (TCB), δηλαδή ο φορέας που προβάλει και προωθεί τη Θεσσαλονίκη ως συνεδριακό προορισμό και διεκδικεί συνέδρια για λογαριασμό της. Καλεσμένος ήταν ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, η Άννα Μυκωνίου, Πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας και η Λίνα Μυλωνάκη, αν. προϊσταμένη του Film Office Κεντρικής Μακεδονίας.
Τον συντονισμός της εκδήλωσης έκανε η Ελένη Σωτηρίου Διευθύντρια του TCB.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν τα μέλη του TCB για τις δραστηριότητες της Περιφέρειας και των παραπάνω φορέων, καθώς το έργο τους επηρεάζει την τουριστική προοπτική της περιοχής.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του TCB Γιάννης Ασλάνης, εξήρε την εξαιρετική συνεργασία με το τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας και τον Αλέξανδρο Θάνο. Όπως χαρακτηριστικά είπε «η Περιφέρεια στηρίζει το έργο του TCB, έχουμε κάνει πολλές δράσεις μαζί για την προβολή και προώθηση τη πόλης στην παγκόσμια συνεδριακή αγορά και χωρίς αυτή τη βοήθεια το έργο μας θα ήταν φτωχότερο».

Μιλώντας ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος είπε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα όποτε αυτή έρθει. Δεν καθόμαστε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, δουλεύουμε για τη δημιουργία ενός καινούργιου μπραντ της περιοχής, ενός μπραντ σύγχρονου και βασισμένου πάνω σε σχετική μελέτη. Συνεργαζόμαστε με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και το TCB και προετοιμάζουμε ένα καινούργιο στρατηγικό πλάνο για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής που θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τον προσεχή Μάιο. Έχουμε καλή συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις όπως η Aegean, η Fraport, το κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας, το Film Office και δουλεύουμε για τον ίδιο σκοπό.
H Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Λίνα Μυλωνάκη, έκανε παρουσίαση των δράσεων του κέντρου πολιτισμού, που βασικό στόχο έχει την ανάδειξη του πολιτισμού και των μνημείων της περιοχής, καθώς δίνουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν. Όπως ανέφερε «το Κέντρο Πολιτισμού διοργανώνει κάθε χρόνο πάνω από 200 εκδηλώσεις πολιτισμού ενώ δεκάδες από αυτές γίνονται σε ιστορικούς χώρους».
Τέλος η Λίνα Μυλωνάκη, αν. προϊσταμένη του Film Office Κεντρικής Μακεδονίας, έκανε παρουσίαση του έργου της υπηρεσίας που εκπροσωπεί που είναι η προσέλκυση στην περιοχή οπτικοακουστικών παραγωγών και η βοήθεια για την υλοποίησή τους, βοήθεια κυρίως με την γραφειοκρατία και τα εμπόδια που ορθώνει σε κάθε τι θετικό για τη χώρα.
Το Film Office, ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν ενάμιση χρόνο και έχει ήδη συμβάλει στα γυρίσματα γαλλικού ριάλιτι σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αυτό το μήνα ξεκινούν τα γυρίσματα Ελληνογερμανικής κινηματογραφικές παραγωγής που θα γίνουν σε Κερκίνη και Κιλκίς.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments