Η Δανία γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα καθιερώσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δηλαδή ένα είδος υγειονομικού διαβατηρίου που θα επιτρέπει στους εμβολιασμένους πολίτες της να ταξιδεύουν πιο εύκολα. Η απόδειξη εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο δημόσιας υγείας της Δανίας από τα τέλη Φεβρουαρίου ή σε μια εφαρμογή για κινητά αργότερα.
Σύμφωνα με τους Δανούς αρμοδίους, στόχος είναι να διευκολυνθούν κυρίως τα στελέχη επιχειρήσεων από τη Δανία κατά τις επαγγελματικές μετακινήσεις τους στο εξωτερικό, αποδεικνύοντας ότι έχουν εμβολιαστεί.
Η Σουηδία επίσης ανακοίνωσε σχέδια για την εισαγωγή ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού μέχρι το καλοκαίρι. Όπως και στη γειτονική Δανία η σουηδική κυβέρνηση ελπίζει ότι αυτό θα διευκολύνει την αποκατάσταση των οικονομικών δεσμών μεταξύ εγχώριων και ξένων εταιρειών.
Μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ισλανδία, έχει ήδη ξεκινήσει την χορήγηση πιστοποιητικού εμβολιασμού για ταξιδιωτικούς λόγους.
Αν αυτή η τάση επικρατήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σημαίνει πως οι εμβολιασμένοι όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα, θα αποφεύγουν τους περιορισμούς που ισχύουν για τους μη εμβολιασμένους, δηλαδή τεστ 72 ωρών, υποχρεωτική καραντίνα κλπ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments