Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Με γεμάτα ξενοδοχεία γιόρτασε η Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα. Οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν Έλληνες που ήρθαν είτε με γκρουπ είτε μεμονωμένα απ’ όλη την Ελλάδα. Σήμερα τα ξενοδοχεία αρχίζουν να αδειάζουν για να ξαναγεμίσουν και πάλι την πρωτοχρονιά, αυτή τη φορά με βαλκάνιους επισκέπτες κυρίως από τη Βουλγαρία. Αυτό συμβαίνει εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια, δηλαδή από τότε που κάποιοι τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι με δικές τους προσπάθειες και ρίσκα, έκαναν τη Θεσσαλονίκη χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο προορισμό.
Δεν ήταν όμως μόνο τα ξενοδοχεία γεμάτα αλλά και οι δρόμοι από κόσμο και αυτοκίνητα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Ντόπιοι, τουρίστες, αλλά και χιλιάδες ημερήσιοι εκδρομείς από την Βόρεια Ελλάδα κατέκλυσαν την πόλη με τα αυτοκίνητα τους.
Τα Λαδάδικα, η πλατεία Αριστοτέλους με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η πλατεία Δικαστηρίων με τη χριστουγεννιάτικη αγορά, ο Αστερόκοσμος στη ΔΕΘ με το χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ, η προξένου Κορομηλά και η Καρόλου Ντηλ με τα τρέντι καφέ και μπαρ, είναι από τα σημεία που γίνεται χαμός.
Αν η Θεσσαλονίκη δεν είχε και τα γνωστά τραγικά της προβλήματα (κυκλοφοριακό, έλλειψη πάρκινγκ, άθλιες συγκοινωνίες, σκουπίδια και τόσα άλλα) θα ήμασταν… μια ωραία ατμόσφαιρα.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments