Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Είναι από τις περιοχές της Πιερίας που αναπτύχθηκαν από τις πρώτες τουριστικά. Ο Πλαταμώνας που βρίσκεται στη νότια πλευρά του νομού, είναι ένα από τα διαμάντια της Ριβιέρας του Ολύμπου όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται η ακτογραμμή της Πιερίας.
Στον Πλαταμώνα με τους δυο χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, πηγαίνεις το καλοκαίρι για διακοπές. Για μπάνιο στις κοντινές παραλίες, για φαγητό στις ταβέρνες με φρέσκα θαλασσινά που φέρνουν κάθε μέρα τα καΐκια στο λιμάνι του, για νυχτερινή διασκέδαση καθώς είναι από τους πιο ζωηρούς οικισμούς της περιοχής.
Διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα κάθε είδους και κατηγορίας, ενώ τουριστικά είναι αρκετά οργανωμένος ώστε να προσφέρει τα πάντα στους επισκέπτες.
Ωστόσο ο Πλαταμώνας έχει μεγάλο ενδιαφέρουν και εκτός καλοκαιρινής περιόδου καθώς αποτελεί βάση για περιήγηση στην γύρω περιοχή με τα τόσα αξιοθέατα. Στο ομώνυμο Κάστρο, το καλύτερα διατηρημένο κάστρο της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, που στέκει εκεί να αγναντεύει το πέλαγος από την εποχή της Φραγκοκρατίας, για ανάβαση στον μυθικό Όλυμπο, για επίσκεψη στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίον, στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, γευσιγνωσία στα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, βόλτα με σκάφος κατά μήκος της ακτής και τόσα άλλα. Κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό ώστε να μην βαριέσαι ποτέ.

Info…
Ο Πλαταμώνας έχει εύκολη πρόσβαση καθώς βρίσκεται πάνω στην εθνική οδό. Από την Αθήνα απέχει 400 χιλιόμετρα και από τη Θεσσαλονίκη 106 χιλιόμετρα.
Στην Πιερία πήγαμε στα πλαίσια ενός fam trip που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων τουριστικής προώθησης Wise Ram.
ΣΣ: Οι φωτογραφίες είναι από δυο ξεχωριστές επισκέψεις στον Πλαταμώνα, άνοιξη και καλοκαίρι…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments