Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Κάθε ελληνικό νησί και να υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Και μπορεί κάποτε να ήταν μόνο στη Σαντορίνη, αλλά πλέον παντού το ηλιοβασίλεμα αποτελεί τουριστική ατραξιόν.
Φυσικά η Μύκονος δεν αποτελεί εξαίρεση. Έτσι κάθε απόγευμα, εκατοντάδες άτομα μαζεύονται στην περιοχή των διάσημων ανεμόμυλων και τη γειτονική Μικρή Βενετία, για να δουν και να αποθανατίσουν τις ομορφότερες στιγμές της ημέρας. Τότε που ο ήλιος μας αποχαιρετά έχοντας κρατήσει για αυτές τις στιγμές το ωραιότερο φως του. Πηγαίνουν εκεί από νωρίς για να πιάσουν μια καλή θέση και περιμένουν. Όπως λένε χαριτολογώντας: «Είναι από τα λίγα που μπορείς να απολαύσεις στη Μύκονο δωρεάν».
Κινητά και φωτογραφικές δεν σταματούν να αποθανατίζουν τις μαγικές στιγμές, ενώ κάποιοι δεν φωτογραφίζουν τα ηλιοβασίλεμα αλλά τον εαυτό τους λουσμένο με το χρυσαφένιο φως του ήλιου και φόντο το λευκό των σπιτιών.
Άνθρωποι κάθε χρώματος, φυλής και θρησκείας, συναντώνται κάθε απόγευμα στην περιοχή και μπορεί τα γούστα και η αισθητική τους να διαφέρει σε πολλά, ωστόσο στο ηλιοβασίλεμα της Μυκόνου όλοι υποκλίνονται και συμφωνούν πως είναι κάτι που θα θυμούνται για πολλά χρόνια στη ζωή τους.
Και όταν ο ήλιος βυθιστεί ολοκληρωτικά στο Αιγαίο, τα φώτα της Μυκόνου ανάβουν και μια υπέροχη νύχτα ξεκινά στα διάσημα στενά της.

Info…

Στη Μύκονο πήγαμε τα πλαίσια κρουαζιέρας με το mega yacht Elysium της εταιρείας Elixir Boutigue Cruises που πραγματοποιεί εβδομαδιαίες κρουαζιέρες στις Κυκλάδες. Το δημοσιογραφικό ταξίδι οργάνωσε το εξειδικευμένο στις κρουαζιέρες τουριστικό γραφείο Tsakiridis Loukas Travel.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments