Καθώς ο συνεδριακός τουρισμός (συνέδρια, εκθέσεις, ταξίδια κινήτρων, εταιρικές εκδηλώσεις κλπ) είναι το σημαντικότερο και πιο προσοδοφόρο κομμάτι τη τουριστικής πελατείας της Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη έκθεση συνεδριακού τουρισμού «CONVENTA 2022» που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Η Περιφέρεια συμμετείχε για μια ακόμη φορά σε συνεργασία με το καθ’ ύλην αρμόδιο Thessaloniki Convention Bureau (TCB), δηλαδή τον ειδικευόμενο φορέα που προωθεί τη Θεσσαλονίκη ως συνεδριακό προορισμό.
Στη «CONVENTA 2022» συμμετείχαν 100 εκθέτες από 15 χώρες και κατά τη διάρκεια της τα στελέχη της Περιφέρειας και του TCB, πραγματοποίησαν πάνω από 40 B2B ραντεβού με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο συνεδριακό τουρισμό και θέλουν να γνωρίσουν νέους προορισμούς για τη διοργάνωση μικρών και μεσαίων συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων. Η Θεσσαλονίκη αλλά και οι άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν τις υποδομές να υποστηρίξουν τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα τουριστικά προϊόντα της περιοχής, όπως τον φυσιολατρικό, περιηγητικό και πολιτιστικό τουρισμό.
«Η πόλη της Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι προορισμοί της Κεντρικής Μακεδονίας ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά στην προτίμηση των επαγγελματιών του χώρου του συνεδριακού τουρισμού. Με τη συμμετοχή μας σε στοχευμένες εκθέσεις, πάντα σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau, που εξειδικεύεται στον συνεδριακό τουρισμό, απευθυνόμαστε σε διοργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων που αναζητούν νέους προορισμούς, προσφέροντας στους επισκέπτες αυθεντικές και βιωματικές εμπειρίες και ένα πολυποίκιλο και πολυθεματικό τουριστικό προϊόν», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments