Στην Ισπανία, την πιο τουριστική χώρα της Μεσογείου, τα προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές επιδεινώνονται. Και αυτό γιατί σε τρεις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, πιλότοι και αεροσυνοδοί βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Πρόκειται για την Iberia Express, την EasyJet και την Ryanair.
Στην Iberia Express, η κινητοποίηση αφορά στα πληρώματα καμπίνας που διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις και μπόνους που να συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό. Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα και θα διαρκέσει 10 ημέρες. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι παρά την απεργία θα πραγματοποιηθούν κανονικά 1.100 προγραμματισμένα δρομολόγια.
Η κινητοποίηση θα συμπέσει για λίγο με την στάση εργασίας, μέχρι σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου, των πιλότων στην Easy jet τζετ που διεκδικούν καλύτερους μισθούς, αλλά και την τετραήμερη απεργία των πληρωμάτων καμπίνας της Ryanair που σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνδικάτων θα επαναλαμβάνεται περιοδικά από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη ως τις αρχές Ιανουαρίου.
Στο μεταξύ χθες Κυριακή έληξε στην Πορτογαλία η απεργία των εργαζομένων στα αεροδρόμια της χώρας. Μόνο χθες ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις.
Στη Γερμανία, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Lufhansa και των συνδικάτων δεν είχε αποτέλεσμα οπότε μια απεργία των πιλότων μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή. Αν συμβίες θα είναι η δεύτερη το φετινό περίεργο καλοκαίρι.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments