Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Καθώς η Σόφια είναι από τις πιο κοντινές στη Θεσσαλονίκη βαλκανικές πρωτεύουσες, δεν είναι λίγοι αυτοί που την επιλέγουν για ένα ολιγοήμερο city break. Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας έχει βελτιώσει θεαματικά της ξενοδοχειακές της υποδομές ενώ το ιστορικό της κέντρο έχει αποκτήσει ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Όλα είναι σε τάξη, ντόπιοι και τουρίστες κινούνται με άνεση. Η πόλη έχει εξαιρετική ρυμοτομία, με μεγάλες λεωφόρους, άνετες πλατείες και καταπράσινα μεγάλα πάρκα σε εξαιρετική κατάσταση Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο κέντρο. Κοντολογίς δεν χάνεσαι με τίποτε.
Η οδός Βίτοσα είναι ο κεντρικός πεζόδρομος της Σόφιας που φιλοξενεί όχι μόνο εμπορικά καταστήματα αλλά και μεγάλο αριθμό από καφέ και εστιατόρια που είναι γεμάτα μέρα και νύχτα.
Το εμβληματικό ιστορικό αξιοθέατο της πόλης είναι ο Καθεδρικός Ναός Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, ένας από τους μεγαλύτερους χριστιανικούς ναούς στον κόσμο, καθώς στο εσωτερικό του χωρά πάνω απο 10 χιλιάδες άτομα. Η Ρωσική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η βασιλική της Αγίας Σοφίας και η Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, όλες στην περιοχή του ιστορικού κέντρου, δεν απουσιάζουν από κανένα πρόγραμμα ιστορικής περιήγησης στην πόλη.
Καλοδιατηρημένα ιστορικά κτίρια διανθίζουν όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης ιδιαιτέρα τη νύχτα που φωτίζονται εξαιρετικά.
Διάσπαρτες αρχαιότητες, κυρίως από τη Ρωμαϊκή περίοδο, κάνουν το ιστορικό κέντρο της Σόφιας να μοιάζει με ανοιχτό μουσείο.
Στην Σόφια υπάρχει επίσης συναγωγή, η μεγαλύτερη των Βαλκανίων και τζάμι που αναστηλώθηκε τα προηγούμενα χρόνια, που θυμίζουν το πολυπολιτισμικό παρελθόν τις Βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Γιατί να πας στη Σόφια;
– Γιατί είναι κοντά στους εκδρομείς από τη Βόρεια Ελλάδα,
-Γιατί ένα τριήμερο πακέτο με διαμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης κοστίζει 160 ευρώ με πρωινό,
– Γιατί θα χαρείς να την περπατάς στα άνετα πεζοδρόμια του ιστορικού κέντρου με τα επιβλητικά κτίρια,
-Για διασκέδαση στα νυχτερινά μαγαζιά, για shopping στα εμπορικά της κέντρα, σε τιμές ίδιες ή χαμηλότερες από την Ελλάδα,
– Για να αποδράσεις για λίγες μέρες από την καθημερινότητα σου.

Info…
Στη Σόφια πήγαμε στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού που διοργάνωσε το τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης Mentor Travel Specialists, που μεταξύ άλλων ειδικεύεται στον συγκεκριμένο προορισμό, με οδικές εκδρομές καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments