Για να εμπνεύσει τους λάτρεις των ταξιδιών και του κρασιού, η Compare the Market συνέταξε έναν κατάλογο με τους κορυφαίους οινικούς προορισμούς, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφασίσουν για τις επόμενες διακοπές τους. Σύμφωνα με την έρευνα η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται ανάμεσα στις καλύτερες χώρες στον κόσμο για οινοτουρισμό. Με παραπάνω από 220 ποικιλίες σταφυλιών η Ελλάδα βρίσκεται στην 18η θέση παγκοσμίως και στην 9η στην Ευρωπαική κατάταξη. Με 114 διαθέσιμες ποικιλίες σταφυλιών η Κύπρος βρίσκεται στη 36η θέση παγκοσμίως και 20η στην Ευρωπαϊκή κατάταξη.
Επίσης υπάρχει άνοδος του οινοτουρισμού ως travel trend ειδικά από ξένους τουρίστες με παγκόσμιες Google αναζητήσει τον τελευταίο χρόνο για ‘wine tourism Cyprus’ και ‘wine tourism Greece’ να ανέρχονται στις 20,040 και 51,960 αντιστοίχως!

Η μελέτη ανέλυσε τις περιοχές με βάση τους εξής επτά παράγοντες:
• Αριθμός ποικιλιών σταφυλιών
• Έκταση αμπελώνων (εκτάρια)
• Κατανάλωση κρασιού (1.000εκατόλιτρα)
• Παραγωγή οίνου (1.000εκατόλιτρα)
• Βαθμολογία κριτικών για το πιο δημοφιλές κρασί
• Τιμή του δημοφιλέστερου κρασιού
• Παγκόσμια κατάταξη της πιο δημοφιλούς φιάλης κρασιού

Βάσει της έρευνας ο κορυφαίος προορισμός οινοτουρισμού του κόσμου είναι η Γαλλία. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία και η Αυστραλία. Σύμφωνα με την έρευνα, το πιο δημοφιλές ελληνικό κρασί είναι το Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο, με τιμή 33,66 ευρώ.
Μελετήθηκαν επίσης και οι περιοχές κάθε χώρας που είναι πιο δημοφιλείς για οινοτουρισμό με τη Λεμεσό να βρίσκεται στην 253η θέση παγκοσμίως από τις 309 περιοχές που αναλύθηκαν με το Κυπερούντα Πετρίτης κρασί να έχει υψηλή βαθμολογία. Οι Ελληνικές περιοχές που πηραν τα πρωτεία στη λίστα με τις καλύτερες περιοχές για λάτρεις κρασιού είναι τα νησιά του Αιγαίου, η Μακεδονία, η Κεντρική Ελλάδα, η Αττική, τα νησιά του Ιονίου, η Κρήτη, η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Πελοππόνησος και η Θράκη.
Για να διαβάσετε την αναλυτική μελέτη επισκεφτείτε τη παρακάτω σελίδα: https://www.comparethemarket.com.au/travel-insurance/features/holiday-destinations-for-wine-lovers/?fbclid=IwAR26D9JwsR2jWy_Y85LMGn-Z_XtaqbMMPL7BFXMLuf7HxFKkUVJ0ZUesKc4

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments