Γράφει ο Σάκης Παπαδόπουλος
 
Στη Θεσσαλονίκη ένα γκρουπ τουριστών από την μακρινή Άπω Ανατολή φωτογραφίζεται  μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Είναι ένα από τα πολλά γκρουπ που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Βόρεια Ελλάδα για να ακολουθήσουν τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου.
Ο Απόστολος των Εθνών με τις επιστολές που έγραψε κάποτε, φέρνει κόσμο στη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα από πολύ μακρινές χώρες όπως αυτές της Άπω Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής ή της Αφρικής, που σε άλλη περίπτωση δεν θα βλέπαμε ποτέ. Και αυτό γιατί η Θεσσαλονίκη έχοντας τουριστικό μάρκετινγκ για γέλια και για κλάματα, είναι παντελώς άγνωστη σ΄αυτές τις περιοχές.
Ωστόσο παρ΄ όλο που τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου φέρνουν κόσμο στη Θεσσαλονίκη, η πόλη με τους φορείς της επί της ουσίας αδιαφορεί και δεν κάνει τίποτε για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη. Δεν έχει καταφέρει να πιστοποιήσει την διαδρομή, ούτε να την προβάλει και να την αναδείξει, καθώς η προβολή της Θεσσαλονίκης αρχίζει και τελειώνει στο κουλούρι και την μπουγάτσα.
Ούτε ένα μνημείο δεν υπάρχει στην πόλη για τον Απόστολο Παύλο που θα αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες.
Το αποτέλεσμα είναι να έρχονται μερικές χιλιάδες επισκεπτών ενώ θα μπορούσαν να είναι εκατοντάδες χιλιάδες, όπως γίνεται σε άλλες διαδρομές θρησκευτικού περιεχομένου στον κόσμο.
Κοντολογίς “Τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου” αποτελούν μια ακόμη χαμένη ευκαιρία τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, που πλέον έχει συνηθίσει στη μετριότητα…
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments