Ακόμη πανηγυρίζουν μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα οι πάσης φύσεως αρμόδιοι της Θεσσαλονίκης, για το γεγονός ότι φέτος ένα κρουαζιερόπλοιο της Celestyal θα κάνει home porting στο λιμάνι της πόλης. Ισχυρίζονται ότι η Θεσσαλονίκη έγινε επιτέλους λιμάνι home port. Κάποιοι από αυτούς (οι συνήθεις) αφήνουν υπονοούμενα ότι έβαλαν και αυτοί το χεράκι τους σ΄αυτό.
Προφανώς δεν διάβασαν το πρόγραμμα της Celestyal για τον επόμενο χρόνο που ανακοινώθηκε εδώ και μέρες, το οποίο δεν συνεχίζει αυτό που θα συμβεί φέτος. Για τον επόμενο χρόνο προβλέπονται μόλις δυο αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο και άλλες τρεις τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου. Το καλοκαίρι το 2022 δεν θα υπάρχει ούτε καν απλή διέλευση κρουαζιερόπλοιου από το λιμάνι της πόλης.
Το συμπέρασμα είναι ότι αν θέλουν οι επικεφαλής των φορέων της Θεσσαλονίκης να γίνει το λιμάνι home port για κρουαζιερόπλοια, σταθερά και όχι περιστασιακά, θα πρέπει να δουλέψουν ομαδικά και μεθοδικά με στόχο και όραμα. Από μόνο του δεν γίνεται. Το λιμάνι, το αεροδρόμιο, ο Δήμος, τα επιμελητήρια και η Περιφέρεια, θα πρέπει να συνεργαστούν, να δώσουν ρόλο στους ειδικούς, ώστε να πείσουν εταιρείες να βάλουν στο πρόγραμμα τους τη Θεσσαλονίκη. Να την κάνουν αρχικά προορισμό διέλευσης για τα καράβια τους και σταδιακά home porting.
Η προσπάθεια του τμήματος τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συνεργαστεί με τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ώστε από κοινού να δουλέψουν για να προσελκύσουν κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια Βόλου, Θεσσαλονίκης Καβάλας και Αλεξανδρούπολης είναι μια καλή αρχή…
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments