Τριακόσιες εβδομήντα χιλιάδες βάουτσερ έδωσε πέρσι ο ΟΑΕΔ σε δικαιούχος στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού. Ωστόσο από αυτά χρησιμοποιήθηκαν μόλις τα 70 χιλιάδες.
Aποτελεί ερώτημα γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν τα υπόλοιπα;
Μήπως γιατί αυτοί που τα δικαιούνταν τα πήραν χωρίς να έχουν σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν στερώντας τα ωστόσο από άλλους;
Μήπως γιατί ακόμη και με βάουτσερ δεν είχαν χρήματα να πάνε διακοπές;
Μήπως γιατί δεν έβρισκαν κατάλληλο καταλύματα στις ημερομηνίες που τους βόλευε;
Όπως και να έχει, όλοι αυτοί έχουν την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου, για να κάνουν διακοπές έξι ημερών, ενώ αν επιλέξουν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νησιών Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου μπορούν να κάνουν διακοπές δέκα ημερών. Το πρόγραμμα επιδοτεί και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Για φέτος ο ΟΑΕΔ σκοπεύει να δώσει άλλα 300 χιλιάδες βάουτσερ για διακοπές από 1 Αυγούστου. Η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα αναμένεται να ανοίξει τέλη Ιουνίου και αφορά εισοδήματα έως 30.000 ευρώ.
Είναι πολύ σημαντικό ο ΟΑΕΔ να τα δώσει εκεί που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς φέτος αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία για διακοπές για μεγάλο μέρος των καταπονημένων οικονομικά ελληνικών νοικοκυριών, αλλά και σημαντική βοήθεια για μη προβεβλημένες τουριστικές περιοχές που χωρίς τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού φέτος δεν θα βγάλουν ούτε τα έξοδα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments