Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Μπαίνοντας κανείς στο νομό Χαλκιδικής από την ανατολική πλευρά, τον πρώτο παραθαλάσσιο οικισμό που θα συναντήσει είναι η Ολυμπιάδα. Αν και δεν είναι από τα πιο προβεβλημένα μέρη της Χαλκιδικής, προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Και αυτό γιατί έχει όμορφες αμμώδεις παραλίες μπροστά και πέριξ του οικισμού, μερικές με γαλαζοπράσινα νερά, μια πολύ όμορφη ζωντανή παραλιακή ζώνη με πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ταβέρνες με ολόφρεσκα θαλασσινά που ψαρεύουν οι ντόπιοι καθώς η αλιεία αποτελεί βασική τους ενασχόληση, και τα αρχαία Στάγειρα σε απόσταση 700 μέτρων, εκεί που γεννήθηκε ο μεγαλύτερος πανεπιστήμονας της ιστορίας, ο Αριστοτέλης.
Ο οικισμός δημιουργήθηκε το 1923 από πρόσφυγες που έφτασαν από τη Μικρά Ασία. Πήρε το όνομα του από τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ο βασιλιάς Κάσσανδρος την είχε εξορίσει στα Αρχαία Στάγειρα.
Ο οικισμός διαθέτει τέσσερα ξενοδοχεία και δεκάδες καταλύματα ικανά να εξυπηρετήσουν την μεγάλη ζήτηση του καλοκαιριού. Αρκετούς μήνες στις αρχές και το τέλος τη καλοκαιρινής περιόδου, τα καταλύματα γεμίζουν κυρίως με Άγγλους και Ολλανδούς περιπατητές που πεζοπορούν στα οργανωμένα μονοπάτια της Ανατολικής Χαλκιδικής ακολουθώντας τα βήματα του Αριστοτέλη. Αποτελεί και βάση για περιηγήσεις στην Ανατολική Χαλκιδική που διαθέτει απίστευτη φύση και ιστορία.

Info…

Στην Ολυμπιάδα μπορεί κανείς να φτάσει εύκολα από τη Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Μακεδονία ακολουθώντας την Εγνατία Οδό. Μέσω Ρεντίνας και Σταυρού θα βρεθεί εύκολα στην οικισμό. Η απόσταση από Θεσσαλονίκη είναι περίπου 95 εύκολα χιλιόμετρα.
Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη μας το προηγούμενο Σάββατο. Υπό άλλες συνθήκες θα είχε αρκετό κόσμο ωστόσο η πανδημία έχει επιβάλει τη δική της πραγματικότητα. Η Ολυμπιάδα ωστόσο είναι έτοιμη και περιμένει τους τουρίστες της…

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments