Όταν πριν από τρεις μήνες η Fraport παρέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, κανείς δεν περίμενε να χτυπήσει το μαγικό ραβδί και αυτά να γίνουν αμέσως σύγχρονα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Άλλωστε ήταν σε τέτοιο χάλι τα περισσότερα, που ούτε το μαγικό ραβδί θα μπορούσε να κάνει κάτι. Περιμέναμε ωστόσο να κάνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε με απόλυτη σαφήνεια. Δηλαδή να βελτιώσει την εμπειρία αυτών που χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα για την πλήρη ανακατασκευή τους, έργα που θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Δυστυχώς σ΄αυτό απέτυχε οικτρά. Δεν ξέρουμε τι βελτιώσεις πραγματοποίησε σ΄αυτά που δεν φαίνονται, ωστόσο σ΄αυτά που φαίνονται και αφορούν στον κόσμο που χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια (επιβάτες, εργαζόμενοι κλπ) δεν έκανε απολύτως τίποτε. Το αντίθετο μάλιστα. Σε πολλά αεροδρόμια όπως αυτό της Θεσσαλονίκης, η κατάσταση είναι χειρότερη καθώς επικρατεί μπάχαλο και ταλαιπωρία. Ο κλιματισμός κάποιες φορές δεν δουλεύει, κάποιες ώρες της ημέρας επικρατεί το αδιαχώρητο και οι ουρές μπροστά από τον έλεγχο χειραποσκευών είναι δίωρες, χαλασμένοι ιμάντες δημιουργούν συνωστισμό, στην αίθουσα αφίξεων επικρατεί η ίδια θλιβερή κατάσταση, κακή πληροφόρηση καθώς κάποιες οθόνες δεν λειτουργούν, μεγάλη καθυστέρηση στην παραλαβή των αποσκευών, κακός φωτισμός το βράδυ έξω από το αεροδρόμιο την ώρα που θα έπρεπε να λάμπει ο τόπος, καμιά θεαματική βελτίωση στην καθαριότητα και πολλά ακόμη. Τα παράπονα που δεχόμαστε από επιβάτες και εργαζόμενους στο αεροδρόμιο είναι πολλά.

Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι της fraport δεν προετοιμάστηκαν επαρκώς για την διαχείριση των αεροδρομίων και έχασαν την μπάλα. Η μόνη δικαιολογία τους είναι ότι τα παρέλαβαν αργά, δηλαδή τον Απρίλιο αντί Ιανουάριο που προέβλεπε το αρχικό πλάνο.

Το μόνο που έκανε η fraport ήταν να βάλει χαρτί στις τουαλέτες και να πενταπλασιάσει τα ενοίκια σ΄αυτούς που νοικιάζουν χώρους στο αεροδρόμιο, κάνοντας πολλούς να υποστηρίζουν πως οι νέοι διαχειριστές πρώτα περιμένουν να εισπράξουν και μετά να επενδύσουν.

Θα επανέλθουμε…

ΣΣ Η φωτογραφία είναι του αναγνώστη μας Νίκου Παπαδόπουλου όταν μας έστειλε τα παράπονα του από την κατάσταση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

 

guest
6 Comments
νεότερα
παλιότερα δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments
Jac
Jac
5 έτη πριν

Saki Dose ligo xrono akomi ?

Αντιμνημονιακός Αντισυριζαίος
Αντιμνημονιακός Αντισυριζαίος
5 έτη πριν
Reply to  Jac

Βλέπω από τα σχόλια πως οι παλιές συνήθειες δύσκολα πεθαίνουν. Η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να έχει υπέρμετρο αριθμό Γερμανοτσολιάδων. Εγώ που πέταξα δύο φορές το τελευταίο μήνα μέσω Ρόδου είδα από πρώτο χέρι πόσο “καλή” και “λειτουργική” είναι η Fraport (και ναι, είχα μέτρο σύγκρισης, έχω πετάξει μέσω του ίδιου αεροδρομίου δεκάδες φορές στο πρόσφατο, προ-Fraport παρελθόν). Όλοι εσείς που θέλετε Fraport και Ευρώπη πάση θυσία, να πάτε στη Γερμανία και να μην γυρίσετε.

Τάσος
Τάσος
5 έτη πριν

Το γεγονός ότι θέλουμε να έχουμε αύξηση τουρισμού και καλύτερες υπηρεσίες προς τους τουρίστες, αλλά κυρίως και σε ‘μας τους ίδιους, που χρησιμοποιούμε τα συγκεκριμένα αεροδρόμια, σημαίνει για σένα ότι είμαστε γερμανοτσολιάδες; Τέλος πάντων, ονόμασέ το όπως θέλεις! Άλλοι ονόμασαν το μνημόνιο συμφωνία και το ξεπούλημα επένδυση! Να σου θυμίσω ότι το δημόσιο δεν έκανε τίποτα για το αεροδρόμιο της πόλης τόσα χρόνια κι οριακά φτάνει τα 6 εκατομμύρια. Αν θέλεις αυτό να είναι το ανώτερο όριο τουριστών και όχι τα 13+ που έβαλε ως στόχο η εταιρία, οκ πάω πάσο! Ο διάδρομος 10/28 έπρεπε να ‘χε τελειώσει το 2011… Διαβάστε περισσότερα »

Τάσος
Τάσος
5 έτη πριν

“Δυστυχώς σ΄αυτό απέτυχε οικτρά. Δεν ξέρουμε τι βελτιώσεις πραγματοποίησε ” πως γίνεται να γράφεται ότι απέτυχε οικτρά, αφού δεν ξέρετε τι βελτιώσεις έκανε… Κάτι δεν κολλάει… Επίσης, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λειτουργεί συνέχεια ο κλιματισμός ακόμη κι όταν έξω έχει 25 βαθμούς… Τα υπόλοιπα που λέτε, προφανώς δεν πρόκειται να επιλυθούν, διότι για να φτιάξουν κι άλλους χώρους, ώστε να μειωθούν οι ουρές και να φτιαχτεί σύστημα παράδοσης αποσκευών πρέπει να δουλέψει κόσμος μέσα στο αεροδρόμιο που θα πιάνει χώρο. Χώρος διαθέσιμος δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, γιατί εδώ και 30 χρόνια η ΥΠΑ δεν έκανε κάποια επέκταση!

Θεά Καφροδίτη
5 έτη πριν
Reply to  Τάσος

Κ. Τάσο το Αεροδρόμιο έχει διπλάσιο μέγεθος από τη πρώτη φορά που μπήκα για να πετάξω το 1998…έχουμε δει τουλάχιστον αλλαγές σε 20 χρόνια…απλά τώρα επιτέλους έχουμε πτήσεις…κάτι που είχαμε ξεχάσει τι σημαίνει μέχρι το 2011

Vasso
Vasso
5 έτη πριν

Έχω πετάξει από Θεσσαλονίκη 3 φορές από τον Μάιο και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα, η ουρά ήταν μικρότερη απ’ ότι συνήθω και, τα καταστήματα έχουν αναβαθμιστεί.