Όταν πριν από τρεις μήνες η Fraport παρέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, κανείς δεν περίμενε να χτυπήσει το μαγικό ραβδί και αυτά να γίνουν αμέσως σύγχρονα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Άλλωστε ήταν σε τέτοιο χάλι τα περισσότερα, που ούτε το μαγικό ραβδί θα μπορούσε να κάνει κάτι. Περιμέναμε ωστόσο να κάνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε με απόλυτη σαφήνεια. Δηλαδή να βελτιώσει την εμπειρία αυτών που χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα για την πλήρη ανακατασκευή τους, έργα που θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Δυστυχώς σ΄αυτό απέτυχε οικτρά. Δεν ξέρουμε τι βελτιώσεις πραγματοποίησε σ΄αυτά που δεν φαίνονται, ωστόσο σ΄αυτά που φαίνονται και αφορούν στον κόσμο που χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια (επιβάτες, εργαζόμενοι κλπ) δεν έκανε απολύτως τίποτε. Το αντίθετο μάλιστα. Σε πολλά αεροδρόμια όπως αυτό της Θεσσαλονίκης, η κατάσταση είναι χειρότερη καθώς επικρατεί μπάχαλο και ταλαιπωρία. Ο κλιματισμός κάποιες φορές δεν δουλεύει, κάποιες ώρες της ημέρας επικρατεί το αδιαχώρητο και οι ουρές μπροστά από τον έλεγχο χειραποσκευών είναι δίωρες, χαλασμένοι ιμάντες δημιουργούν συνωστισμό, στην αίθουσα αφίξεων επικρατεί η ίδια θλιβερή κατάσταση, κακή πληροφόρηση καθώς κάποιες οθόνες δεν λειτουργούν, μεγάλη καθυστέρηση στην παραλαβή των αποσκευών, κακός φωτισμός το βράδυ έξω από το αεροδρόμιο την ώρα που θα έπρεπε να λάμπει ο τόπος, καμιά θεαματική βελτίωση στην καθαριότητα και πολλά ακόμη. Τα παράπονα που δεχόμαστε από επιβάτες και εργαζόμενους στο αεροδρόμιο είναι πολλά.

Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι της fraport δεν προετοιμάστηκαν επαρκώς για την διαχείριση των αεροδρομίων και έχασαν την μπάλα. Η μόνη δικαιολογία τους είναι ότι τα παρέλαβαν αργά, δηλαδή τον Απρίλιο αντί Ιανουάριο που προέβλεπε το αρχικό πλάνο.

Το μόνο που έκανε η fraport ήταν να βάλει χαρτί στις τουαλέτες και να πενταπλασιάσει τα ενοίκια σ΄αυτούς που νοικιάζουν χώρους στο αεροδρόμιο, κάνοντας πολλούς να υποστηρίζουν πως οι νέοι διαχειριστές πρώτα περιμένουν να εισπράξουν και μετά να επενδύσουν.

Θα επανέλθουμε…

ΣΣ Η φωτογραφία είναι του αναγνώστη μας Νίκου Παπαδόπουλου όταν μας έστειλε τα παράπονα του από την κατάσταση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

6 Comments
νεότερα
παλιότερα δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments