Μια πολύ σημαντική εκδήλωση για την τουριστική προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό, το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki, μια B2B διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, αυτή τη φορά δια ζώσης καθώς πέρσι λόγω της πανδημίας έγινε διαδικτυακά.
Το διοργανώνει το Thessaloniki Convention Bureau (TCB), ο φορέας που προωθεί την πόλη ως συνεδριακό προορισμό, με την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πάνω από 20 αυστηρώς επιλεγμένοι hosted buyers (είχαν δηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 100) από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Βέλγιο κ.α.) βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και αφού ενημερώθηκαν και γνώρισαν τον προορισμό σε κάθε του διάσταση, πραγματοποίησαν πάνω από 450 συναντήσεις με επαγγελματίες του τουριστικού χώρου της περιοχής, προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας.
Το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event είναι σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή και για άλλους λόγους. Είναι μια διοργάνωση με πολύ υψηλά διοργανωτικά στάνταρ, και εκτός των άλλων εκπαιδεύει την τοπική τουριστική βιομηχανία να ανέβει επίπεδο σε θέματα προώθησης και πωλήσεων.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι συμμετέχοντες Hosted buyers επισκέφτηκαν σημαντικά μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος, έκαναν κρουαζιέρα στο Θερμαϊκό κόλπο και θαύμασαν το παραλιακό μέτωπο, μαγείρεψαν παραδοσιακές συνταγές, δοκίμασαν ελληνικά προϊόντα στην πολύβουη ανοιχτή αγορά τροφίμων της πόλης και απήλαυσαν μοναδικά εδέσματα στα εστιατόρια της. Η γνωριμία τους με την περιοχή κλείνει σήμερα με ένα διήμερο ταξίδι στη Χαλκιδική, που οργάνωσε και προσφέρει ο Οργανισμός τουρισμού Χαλκιδικής.
Την επιτυχία του 1ου δια ζώσης CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki, που εξελίσσεται σε ετήσιο θεσμό, εξήρε ο Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννης Ασλάνης τονίζοντας την υψηλή ποιότητα των προσκεκλημένων buyers αλλά, τη δυναμική συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής και την αποτελεσματική παρουσίαση του προορισμού μέσα από μια ειδική ενότητα σύντομων παρουσιάσεων. «Δεσμευόμαστε» είπε ο κ. Ασλάνης «ότι θα συνεχίσουμε με προσήλωση να προβάλουμε τη Θεσσαλονίκη ως έναν αυτόνομο ταξιδιωτικό προορισμό αναδεικνύοντας την ιστορία, τον πολιτισμό και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πόλης, σε συνδυασμό με το υψηλού επαγγελματισμού προφίλ των επιχειρήσεων».
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει το Connect Tourism & Τravel Εvent Thessaloniki που σχεδίασε και πραγματοποιεί το Thessaloniki Convention Bureau με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, τη συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού και επίσημο χορηγό αερομεταφορών την Aegean Airlines. Μια δράση για τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας που σε ένα διήμερο πραγματοποιούν επαγγελματικές συναντήσεις με επιλεγμένους buyers από την ευρωπαϊκή αγορά, οι οποίοι παράλληλα γνωρίζουν τον προορισμό, τις υποδομές και τις δυνατότητες που προσφέρει συνολικά. Έτσι, προβάλλεται η περιοχή και τα χαρακτηριστικά της και αναπτύσσονται επαγγελματικές επαφές για μελλοντικές συνεργασίες, γιατί ο απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες για δουλειές» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.
«Σας συγχαίρω για την στοχευμένη προσπάθεια διερεύνησης των αγορών και των επαγγελματιών για την προβολή εντός κι εκτός της χώρας καθεμιάς από τις αμέτρητες και ποικίλες ευκαιρίες ποιοτικής ταξιδιωτικής αναψυχής που προσφέρει η πόλη και γενικότερα η Περιφέρεια, από τον γαστρονομικό, τον θαλάσσιο, τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας και ευεξίας έως τον αθλητικό τουρισμό και τον οικοτουρισμό, και την ανάδειξη της πόλης σε σημαντικό προορισμό για διοργάνωση συνεδρίων και εκθέσεων, καθόλη την διάρκεια του χρόνου» δήλωσε η Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους στο δείπνο της έναρξης της εκδήλωσης.
Το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, τη συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού και επίσημο χορηγό αερομεταφορών την Aegean Airlines.
Την εκδήλωση υποστήριξαν επίσης οι χορηγοί Grand Hotel Palace, Porto Palace Hotel, Maiami Seafood Restaurant, Δήμος Θεσσαλονίκης – Thessaloniki City of Gastronomy, Chef Stories, Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης, Stefanos Tsakiris, Plaisir, Allegro, Radiotaxi Mercedes. Το Fam Trip των Hosted Buyers στη Χαλκιδική προσέφερε ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments