Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Για το ΙΕΚ Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού στην Περαία της Θεσσαλονίκης, μια από τις σημαντικότερες σχολές τουρισμού στη χώρα μας, που παλαιότερα γνωρίζαμε ως Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, ολοκληρώθηκε μια ακόμη δημιουργική χρονιά. Μια χρονιά που όπως ανέφερε η διευθύντρια του ΙΕΚ Ξένη Γερνά, ξεκίνησε παράδοξα πέρσι τέτοια εποχή με τα γυρίσματα στους χώρους της σχολής χολιγουντιανής κινηματογραφικής ταινίας με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας.
Επίσης ήταν η χρονιά που μετά από δύο δύσκολα χρόνια επανήλθαν τα δια ζώσης μαθήματα, ενώ καθ΄όλη τη σχολική περίοδο πραγματοποιήθηκαν δεκάδες δράσεις (σεμινάρια, συνέδρια, συμμετοχή σε σημαντικά event , διαγωνισμούς κλπ) που βοήθησαν την εκπαιδευτική διαδικασία.
Στη σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής, παραβρέθηκαν εκτός από τους μαθητές άνθρωποι από το χώρο του τουρισμού, πολλοί από τους οποίους είναι απόφοιτοι της σχολής.
Η κα Γερνά έκανε τον πλούσιο απολογισμό, ωστόσο πριν η Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για την τουριστική εκπαίδευση Σοφία Ζαχαράκη, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, καθώς η ίδια δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Αφού εξήρε το έργο του ΙΕΚ, μεταξύ άλλων ανέφερε πως η τουριστική εκπαίδευση είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Το υπουργείο ζήτησε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να σχεδιάσει ξανά το κομμάτι της τουριστικής εκπαίδευσης, για να έχουμε και άλλα προγράμματα σπουδών με καλύτερες προοπτικές και μεγαλύτερη σύνδεση με την αγορά εργασίας»
Η εκδήλωση για τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, επιφύλαξε και συγκινητικές εκπλήξεις καθώς προβλήθηκαν αφιερώματα σε αποφοίτους της σχολής που διακρίθηκαν στον τουριστικό χώρο, όπως ο Γρηγόρης Τάσιος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο Γιάννης Ασλάνης Πρόεδρος του TCB ο Νίκος Σαπουντζής, η Λαμπρινή Κελεσίδου και άλλοι πολλοί που διαπρέπουν στο τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις γαστριμαργικές δημιουργίες των μαθητών του ΙΕΚ οι οποίες ομολογουμένως εντυπωσίασαν.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments