Από τους Βικογιατρούς στη Σύγχρονη Φυτοθεραπεία είναι το φετινό θέμα του Πανελλήνιου Συνεδρίου που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας στις 1-3 Μαρτίου, στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων.
Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο DuLac, τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων.
Το πλούσιο επιστημονικό του πρόγραμμα περιλαμβάνει προφορικές και γραπτές ανακοινώσεις, καθώς επίσης και στρογγυλά τραπέζια σε φλέγοντα θέματα που ενδιαφέρουν τους ερευνητές διαφόρων επιστημονικών κλάδων που σχετίζονται με την Εθνοφαρμακολογία, τους φαρμακοποιούς της κοινότητας και όσους ασχολούνται με τομείς που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την υγεία. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το ξακουστό Φαράγγι του Βίκου, όπου κατά παράδοση οι Βικογιατροί συνέλεγαν τα γιατρικά τους.
Με αφετηρία τις παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους και πρακτικές, η Ελληνική Εταιρεία Εθνοφαρμακολογίας έχει θέσει ως στόχο την ενημέρωση για τα σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης καθώς και τη διασύνδεση με τη διεθνή ερευνητική κοινότητα. Υπό αυτό το πρίσμα και στην προσπάθεια αναβίωσης της παραδοσιακής θεραπευτικής των χωρών της Νότιας Ευρώπης, στο συνέδριο θα παρευρεθούν και προσκεκλημένοι ομιλητές από την περιοχή των Βαλκανίων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου www.ethnopharmacologycongress.gr ή να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία του Συνεδρίου ARTIONConferences & Events στα τηλ. +30 2310 257801 και e-mailethnocongress@artion.com.gr.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments