Η Διεθνής Ένωση Διοργανωτών Συνεδρίων (ICCA), ανακοίνωσε σήμερα την κατάταξη χωρών και πόλεων όσον άφορα τα συνεδρία που διοργάνωσαν την προηγούμενη χρονιά 2016. Η Θεσσαλονίκη, έκανε ένα μεγάλο άλμα 65 θέσεων στην λίστα των πόλεων με τα περισσότερα συνέδρια καταλαμβάνοντας την 98η θέση από την 163η που ήταν το 2015. Διοργάνωσε 26 διεθνή συνέδρια έναντι 17 το 2015. Είναι τα περισσότερα που διοργάνωσε η πόλη μέσα σε μια χρονιά την τελευταία δεκαετία.

Για τη δημιουργία της συγκεκριμένης λίστας η ICCA λαμβάνει υπόψιν συνέδρια που πληρούν συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια. Ωστόσο στη Θεσσαλονίκη διοργανώθηκαν δεκάδες ακόμη συνέδρια που μπορεί να μην πληρούν τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης ωστόσο φέρνουν κόσμο στην πόλη και συμβάλουν στην τουριστική άνοιξη που διανύει τα τελευταία χρόνια.

Το αποτέλεσμα είναι μια δικαίωση για τους επαγγελματίες του τουρισμού που τα τελευταία τρία χρόνια δημιούργησαν το Γραφείο Διεκδίκησης Συνεδρίων της Θεσσαλονίκης (TCB), το οποίο επανατοποθέτησε την πόλη στον παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη από τον οποίο απουσίαζε για πολλά χρόνια.

Η Αθήνα από την 24η θέση υποχώρησε στην 25η διοργανώνοντας 79 συνέδρια από 92 το 2015. Η Κρήτη βρίσκεται στην 256η θέση και η Ρόδος στην 301η.

Στην κορυφή της λίστας με τις πόλεις που διοργάνωσαν τα περισσότερα συνέδρια για το 2016 είναι το πολύπαθο Παρίσι και ακολουθούν η Βιέννη και η Βαρκελώνη.

Σε επίπεδο χωρών, στην πρώτη θέση με τα περισσότερα συνεδρία είναι οι ΗΠΑ, ακολουθεί η Γερμανία και στην 3η θέση η Μεγάλη Βρετανία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση ως προς τον αριθμό των συνεδρίων και στην 31η όσον αφορά στον αριθμό των συνέδρων έχοντας πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar