Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χθες το 5ο Συνέδριο Τουρισμού, που διοργανώνουν τα τέσσερα διμερή επιμελητήρια, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο. Θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν: «Βόρεια Ελλάδα: Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο».
Στα τέσσερα πάνελ του συνεδρίου, συμμετείχαν σημαντικοί ομιλητές που αναφέρθηκαν στην προβολή της Ελλάδας εν μέσω παγκόσμιας αστάθειας, στην ανανέωση της τουριστικής ταυτότητας της Βόρειας Ελλάδας, στην πρόκληση της βιωσιμότητας στην ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού και στις τεχνολογίες για τις τουριστικές επιχειρήσεις.
Στα συμπεράσματα του συνεδρίου είναι ότι η χώρα μας θα πρέπει με συντονισμένες και τεχνοκρατικής αντίληψης ενέργειες να αυξήσει τα τουριστικά της έσοδα, να αμβλύνει την αφόρητη εποχικότητα και να κάνει ορθολογική κατανομή των τουριστικών αφίξεων που τώρα συγκεντρώνονται σε πέντε από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Το κλείσιμο του συνεδρίου έκανε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία στην ομιλία της έκανε απολογισμό της περσινής χρονιάς, αναφέρθηκε στις καλές προοπτικές της φετινής χρονιάς, ενώ προανήγγειλε ένα νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», απαλλαγμένο από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα κάνει τη χρήση του πιο εύκολη. Επίσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε θέματα για την βελτίωση της τουριστικής εκπαίδευσης, τη δημιουργία τουριστικής ακαδημίας και γιατί όχι ενός ξενόγλωσσου τμήματος που θα φοιτούν ξένοι φοιτητές στη χώρα του τουρισμού.
Το συνέδριο αποτελεί θεσμό στα τουριστικά πράγματα της Βόρειας Ελλάδας και δίνει την ευκαιρία σε εκπροσώπους φορέων και επαγγελματίες του τουρισμού να συναντήσουν και να γνωρίσουν επιχειρηματίες μέλη των τεσσάρων διμερών επιμελητηρίων.
Το 5ο Συνέδριο Τουρισμού πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και διαδικτυακά και ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments