Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα έγινε πριν μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της 2ης Gourmet Olive & Delicacies Exhibition, της έκθεσης προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, μελιού και μαρμελάδων, ξυδιών και αρτυμάτων, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών, βοτάνων και φυσικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης. 

Τίτλο της ημερίδας ηταν “ΓΗ ΧΡΥΣΑΦΙ: Γαστρονομία και Tουρισμός” και αναφέρθηκε κυρίως στο ρόλο τη γαστρονομίας για τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος.
Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του ιστορικού εστιατορίου «Σελήνη» στη Σαντορίνη αναφέρθηκε στο Μοντέλο της Σαντορίνης και το πως η γαστρονομία βελτίωσε θεαματικά το τουριστικό προϊόν του νησιού. “Θα πρέπει να ακολουθούμε τις παγκόσμιες τάσεις και να μην επιμένουμε μόνο στο παραδοσιακό” είπε ο κ. Χατζηγιαννάκης που η συμβολή του είναι τεράστια στην διαμόρφωση της τουριστικής εικόνας του νησιού. Ο Γιάννης Τσάκαλος, marketing director των Electra Hotels & Resorts  μίλησε για την συμβολή της γαστρονομίας στην ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία. Ο ίδιος προανήγγειλε την δράση Re-love Thessaloniki όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του Electra Palace η οποία θα ξεκινήσει οσονούπω. Η δράση αυτί έχει ως στόχο να κάνει τους πολίτες να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη και να την αγαπήσουν περισσότερο.
Για το πως η γαστρονομία αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν μίλησε ο συντάκτης γαστρονομίας Χάρης Τζαννής. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στην παγκόσμια τάση άλλα και σε κακά παραδείγματα που συμβαίνουν στη χώρα μας και υποβαθμίζουν την γαστρονομική εικόνα της χώρας.

“Από την κουζίνα της μαμάς, στο πιάτο του κόσμου” ήταν η ομιλία του Σάκη Καζάκη, exports and sales director, της εταιρείας “Marianna’s Products” ένα εξαιρετικό παράδειγμα όχι μόνο επιχειρηματικής επιτυχίας αλλά και προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό.

Τέλος ο αρχισυντάκτης των Όμορφων Ταξιδιών Σάκης Παπαδόπουλος που ήταν και ο συντονιστής της ημερίδας, αναφέρθηκε στα φτωχά οικονομικά αποτελέσματα του ελληνικού τουρισμού θλιβερή συνέπεια του φτωχού τουριστικού μας προϊόντος. Όπως υποστήριξε η γαστρονομία είναι αυτή που μπορεί να συμβάλει άμεσα και δραστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού μα προϊόντος καθώς μόνο έτσι θα έρθουν στην Ελλάδα καλύτεροι τουρίστες και περισσότερο εισόδημα.

Την ημερίδα παρακολούθησαν άνθρωποι του τουρισμού και της γαστρονομίας ενώ χαιρέτησαν ο Θεοφάνης Παπάς, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου διευθύντρια του τμήματος τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Και οι δυο αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που κάνουν Περιφέρεια και Δήμος να συνδέσουν τη γαστρονομία με το τουριστικό προϊόν.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments