Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Παρά τη διεθνή οικονομική κρίση και τα όποια προβλήματα τρομοκρατίας, αυτοί που επιλέγουν κρουαζιέρα για τις διακοπές τους, συνεχώς αυξάνονται. Φέτος πάνω από 25 εκατομμύρια άτομα θα κάνουν κρουαζιέρα, αυξημένα κατά 4% σε σχέση με πέρσι.

Ακόμη και στην Ελλάδα που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει βάναυσα σχεδόν όλα τα νοικοκυριά, περίπου 20 χιλιάδες ήταν αυτοί που έκαναν κρουαζιέρα πέρσι ενώ φέτος αναμένεται να είναι περισσότεροι.

Ο λόγος είναι ότι η κρουαζιέρα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος διακοπών με πολλά πλεονεκτήματα και εξαιρετική σχέση τιμής προς απόδοση. Κοντολογίς, παίρνεις με το παραπάνω πίσω ακόμη και το τελευταίο ευρώ που πληρώνεις.

Όπως και άλλες φορές έχουμε γράψει, η κρουαζιέρα είναι ο πιο ξεκούραστος τρόπος διακοπών. Πακετάρεις μια φορά τα πράγματα σου και περιηγείσαι σε πολλά μέρη σε ένα μόνο ταξίδι. Στο πλοίο επάνω όλα είναι στα πόδια σου. Φαγητό, διασκέδαση, δραστηρίοτητες. Σου περισσεύει τόσος χρόνος που έχεις για να κάνεις μαθήματα χορού, να πάρεις μέρος σε κουίζ, να κάνεις μαθήματα γευσιγνωσίας και τόσες άλλες δραστηρίοτητες που στην κανονική σου ζωή ούτε μπορούσες να φανταστείς.

Ακόμη και αν δεν σε ενδιαφέρουν όλα αυτά, σε περιμένει πάντα ένα τραπέζι για να πιεις το ευφάνταστο κοκτέιλ σου ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο.

Μιλώντας με ξενοδοχειακούς όρους, ακόμη και αν το κρουαζιερόπλοιο είναι τριών αστέρων το σέρβις από το προσωπικό είναι πέντε αστέρων σε βαθμό που δύσκολα το βρίσκεις ακόμη και στα καλύτερα ξενοδοχεία. Μέσα στην αρχική τιμή είναι όλα τα γεύματα ακόμη και τα ενδιάμεσα σνακ. Το φαγητό προσφέρεται σε μεγάλες ποσότητες και ποικιλία σε βαθμό που δύσκολα θα φύγεις χωρίς να βάλεις κιλά.

Ωστόσο το μεγάλο πλεονέκτημα της κρουαζιέρας είναι η ξεκούραστη περιήγηση σε πολλά μέρη. Το μεσημέρι πίνεις το καφεδάκι σου στην Καλντέρα στη Σαντορίνη και το βράδυ είσαι για ποτό στη Μύκονο. Την άλλη μέρα το πρωί κάνεις τα ψώνια σου στα παζάρια του Κουσάντασι στην Τουρκία και το απόγευμα βολτάρεις στην Πάτμο. Αυτό μόνο με κρουαζιέρα μπορείς να το ζήσεις εκτός και αν έχεις στη διάθεση σου ένα λίαρ τζετ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κάνει διακοπές με τη μοναδική ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας την Celestyal. Είναι η εταιρεία που έμαθε στους Έλληνες να κάνουν κρουαζιέρα. Και αυτό γιατί με τις ειδικές τιμές που δίνει την έκανε προσιτή.  Αν παραπονιέστε πως κάποιοι Έλληνες ξενοδόχοι πουλούν φτηνά τα δωμάτια τους σε ξένους τουρίστες και ακριβά στους Έλληνες, στη Celestyal συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι Έλληνες έχουν ειδική τιμολογιακή μεταχείριση.

Έκτος αυτού, στα κρουαζιερόπλοια της Celestyal οι Έλληνες αισθάνονται άνετα. Μεγάλο μέρος του πληρώματος είναι Έλληνες, μια από το γλώσσες του κρουαζιερόπλοιου είναι τα ελληνικά, το φαγητό έχει ελληνικό προσανατολισμό το ίδιο και η βραδινή διασκέδαση, δηλαδή μπουζούκια. Άλλωστε σχεδόν κάθε βδομάδα ένας γνωστός Έλληνας καλλιτέχνης είναι ο γκεστ σταρ στις κρουαζιέρες της Celestyal.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα κρουαζιερόπλοια της Celestyal αναχωρούν από ελληνικό λιμάνι (Λαύριο ή Πειραιάς) και έτσι δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό για να πάρετε το καράβι, κάτι που σημαίνει εξοικονόμηση χρήματος και χρόνου.

Τα προγράμματα της είναι τριήμερα, τετραήμερα και εφταήμερα στο Αιγαίο και τα Μικρασιατικά παραλία, ανάλογα με τα γούστα και τις οικονομικές σας δυνατότητες. Ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου που επισκέπτονται οι κρουαζιέρες της Celestyal, είναι τα διάσημα όπως Μύκονος και Σαντορίνη αλλά και λιγότερο τουριστικά όπως η Σάμος, η Πάτμος, η Μήλος κλπ. Φέτος έχουν προστεθεί και νέοι προορισμοί.

Λανθασμένα κάποιοι πιστεύουν πως η κρουαζιέρα είναι ένας βαρετός τρόπος διακοπών μόνο για ηλικιωμένους. Τα τελευταία χρόνια την προτιμούν όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι καθώς επίσης οικογένειες με παιδιά. Για τις οικογένειες η κρουαζιέρα βολεύει καθώς πάνω στο καράβι υπάρχουν οργανωμένοι παιδότοποι με εξειδικευμένο προσωπικό που ξετρελαίνουν τα παιδιά. Έτσι περισσεύει λίγος χρόνος στους γονείς να αφιερώσουν χρόνο ο ένας στον άλλον.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα είναι η εύκολη κοινωνικοποίηση. Πάνω στο κρουαζιερόπλοιο εύκολα γνωρίζεις καινούργιους φίλους καθώς κάθε μέρα συναντιέσαι μαζί τους στο φαγητό, στα μπαρ, στις δραστηρίοτητες. Για τους ελεύθερους και τις ελεύθερες υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρόν.

Πολύ σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα εξειδικευμένο τουριστικό γραφείο ώστε να σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή προγράμματος και καμπίνας. Επίσης να σας ενημερώσει για όλα αυτά που θα κάνουν εύκολη την προσαρμογή σας στη ζωή του κρουαζιερόπλοιου.

Αν συμβούν όλα αυτά τότε το πιο πιθανόν είναι να γίνεται φανατικός φίλος της κρουαζιέρας και πριν τελειώσει η πρώτη σας κρουαζιέρα θα σχεδιάζεται την επόμενη. Ωστόσο αυτό πρέπει να το ζήσετε για να το καταλάβετε.

 

 

 

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments