Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, έχει μια εμμονή με τα Ταχύρρυθμα Προγράμματα Κατάρτισης Ξεναγών. Τα είχε «εφεύρει» στην πρώτη της θητεία ως Υπουργός Τουρισμού (2012-2015) προκαλώντας αντιδράσεις από τους ξεναγούς που φοιτούσαν δυο χρόνια στις σχολές ξεναγών για να πάρουν το πτυχίο τους, ενώ με τα ταχύρρυθμα το παίρνεις σε δυο μήνες.
Στη συνέχεια αυτά δεν συνεχίστηκαν από τους επόμενους Υπουργούς Τουρισμού, ωστόσο τώρα η κα Κεφαλογιάννη τα επαναφέρει, ίσως γιατί υπάρχουν κάποιες νομικές εκκρεμότητες από τότε. Αφορούν πτυχιούχους Ιστορίας και Αρχαιολογίας που θέλουν να γίνουν ξεναγοί παρακολουθώντας το ταχύρρυθμο πρόγραμμα διάρκειας δυο μηνών.
Το Υπουργείο Τουρισμού, ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας για το Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Κατάρτισης στο Επάγγελμα του Ξεναγού από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, διάρκειας δύο (2) μηνών, μετά την υπογραφή σχετικής απόφασης από την υπουργό Τουρισμού, ενώ προωθείται άμεσα, στις αρχές του νέου έτους, το ταχύρυθμο πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Όπως αναφέρει σε δήλωση της η κα Κεφαλογιάννη: «Αυτά τα επιμορφωτικά προγράμματα και οι απόφοιτοί τους έρχονται να αναβαθμίσουν με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες ξενάγησης στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτόν πρόκειται να συνεχιστούν ανάλογες πρωτοβουλίες με ακόμα περισσότερα Πανεπιστήμια».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments