Στις 5 Αυγούστου, οι υγειονομικές αρχές της χώρας αποφάσισαν να επιτρέψουν την είσοδο στην Ελλάδα επισκεπτών από την Τουρκία μετά από πολλούς μήνες. Κοντολογίς η Τουρκία προτέθηκε στη λίστα των 35 τρίτων χωρών (δηλαδή χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ζώνης Σέγκεν) από τις οποίες επιτρέπεται η είσοδος των υπηκόων τους στην Ελλάδα, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις (εμβόλιο, τεστ κλπ).
Ωστόσο σε ότι αφορά στους επισκέπτες από την Τουρκία υπάρχει μια σύγχυση καθώς το σύστημα δεν επιτρέπει την έκδοση πάνω από 1500 PLF την εβδομάδα. Δηλαδή μόλις 1500 άτομα από την Τουρκία επιτρέπεται να επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε βδομάδα. Ανάμεσα στους 1500 τη βδομάδα είναι και οι Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται την Τουρκία και επιστρέφουν στην Ελλάδα. Οπότε όσοι σκοπεύετε να επισκεφτείτε την Τουρκία το προσεχές διάστημα, μην προχωρήσετε σε τελικές κρατήσεις ξενοδοχείων κλπ πριν εξασφαλίσετε το PLF.
Αυτό έχει δημιουργήσει έναν πανικό στους τουριστικούς πράκτορες που έχουν προγραμματισμένες εκδρομές για Τουρκία, καθώς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν PLF για όλους τους πελάτες τους. Κάποιοι ακυρώνουν τις εκδρομές.
Καθώς οι αρμόδιοι δεν φροντίζουν να ενημερώνουν σωστά και έγκαιρα, δεν έχει διευκρινιστεί αν τα 1500 PLF την εβδομάδα αφορούν ξεχωριστά κάθε είσοδο της χώρας από την Τουρκία (Κήποι, Καστανιές, αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης κλπ) ή συνολικά. Οι φήμες οργιάζουν.
Το λογικό θα ήταν οι αρμόδιοι ευθύς εξαρχής να ανακοίνωναν τον αριθμό των επιτρεπόμενων επισκεπτών όπως έκαναν παλαιότερα με τους Ισραηλινούς και τους Ρώσους. Τώρα η σύγχυση είναι διάχυτη…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments