Στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων η μέση δαπάνη των τουριστών είναι υψηλότερη από κάθε άλλη στην Ελλάδα καθώς φτάνει τα 821 ευρώ. Ακολουθούν η Κρήτη με 716 ευρώ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα) με 703 ευρώ και η Περιφέρεια Αττικής με 507 ευρώ. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία που μαζί με αυτές που προαναφέραμε είναι στην πεντάδα των περιφερειών με τις περισσότερες αφίξεις, καταγράφει θλιβερή επίδοση καθώς η μέση δαπάνη του τουρίστα είναι μόλις 271 ευρώ, δηλαδή το ένα τρίτο σε σχέση με τα νησιά του Ιονίου. Όχι μόνο γιατί αυτές είναι οι οικονομικές δυνατότητες του βασικού πελατολογίου της Περιφέρειας που είναι οι τουρίστες από τις βαλκανικές χώρες, αλλά και γιατί διαθέτει ένα φτωχό προϊόν που δεν δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να ξοδέψουν χρήματα.
Σε ότι αφορά στη μέση δαπάνη στις υπόλοιπες οκτώ περιφέρειες, που όλες μαζί συγκεντρώνουν μόλις το 17% των ετήσιων αφίξεων είχαμε:
Βόρειο Αιγαίο 638 ευρώ (ακριβά μου εισιτήρια), Πελοπόννησος 509 ευρώ, Στερεά Ελλάδα 416, Δυτική Ελλάδα 379, Θεσσαλία 357, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 344, Δυτική Μακεδονία 280 και τελευταία η Ήπειρος με μόλις 240 ευρώ.
Τα στοιχεία δημοσίευσε το ΙΝΣΕΤΕ και αφορούν στο 2022.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments