Κείμενο: Βάσω Τζιτζικάκη

Η Θεσσαλονίκη εντάχθηκε στο παγκόσμιο δίκτυο δημιουργικών πόλεων της UNESCO για τον τομέα της γαστρονομίας, μετά από εισήγηση της ίδιας της Γενικής Διευθύντριας του Οργανισμού, Οντρεΐ Αζουλέ. Το δίκτυο αποτελείται από 90 χώρες και 295 πόλεις οι οποίες επενδύουν στην δημιουργικότητα του πολιτισμού διαμέσου χειροτεχνιών, παραδοσιακής τέχνης, γαστρονομίας, λογοτεχνίας, τεχνών και μουσικής.
Ο σκοπός του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO είναι η βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Φυσικά, η Θεσσαλονίκη, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη ελληνική πόλη που πήρε αυτήν την διάκριση, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα καθώς φημίζεται για την γαστρονομία της αλλά και τον πολιτισμό της στο καλλιτεχνικό κομμάτι των διαφόρων φεστιβάλ.
Στην αναγνώριση αυτή συνέβαλε το έργο του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Τουρισμού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού που έκαναν γνωστή την πόλη και ανέδειξαν την τοπική γαστρονομία αλλά και τις δυνατότητες που έχει συνδυαστικά με τα 15 μνημεία UNESCO, στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν στην περεταίρω προβολή και ανάδειξη της πόλης ως έναν από τους κυρίαρχους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments