Γράφει η Βάσω Τζιτζικάκη

Το νησί της Σαντορίνης, είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός της Ελλάδας και όνειρο πολλών ταξιδιωτών απ’ όλο τον κόσμο είναι να την επισκεφθούν. Δεν έχει να προσφέρει μόνο το ειδυλλιακά δειλινά στον επισκέπτη αλλά και όμορφα μέρη, παραλίες και πολύ νόστιμα τοπικά προϊόντα.
Γνωρίζουμε ήδη για το κρασί της Σαντορίνης που αποκτά μία ιδιαίτερη και χαρακτηριστική γεύση λόγω των ηφαιστιογενών εδαφών της. Η ποικιλία Vinsanto είναι η πιο διάσημη από τις ποικιλίες του νησιού. Όμως, γεννιέται το ερώτημα πως θα μπορούσε το κρασί να ξεχωρίσει και να εκτιμηθεί χωρίς κάποιο συνοδευτικό; Σίγουρα, έχουμε συνηθίσει να δοκιμάζουμε κρασί με την συνοδεία κάποιου τυριού αλλά στην Σαντορίνη το λευκό κρασί που ξεχωρίζει για την ποιότητα και την προσωπικότητα του συνδυάζεται ως επί το πλείστον με το ψάρι που είναι σε αφθονία , όπως άλλωστε και σε όλα τα νησιά.
Ακόμα, η Σαντορίνη φημίζεται για την φάβα της, το εξαιρετικό ντοματάκι της, τη λευκή μελιτζάνα και τους ντοματοκεφτέδες της. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση σε κάποιον που πρωτοεπισκέπτεται το νησί είναι πως ότι παράγεται σε αυτό, είναι μικρότερο από το κανονικό, λόγω της έλλειψης νερού. Φυσικά, το γεγονός αυτό συνεπάγεται ότι είναι όλα πολύ πιο περιεκτικά σε στοιχεία αλλά και σε γεύση. Επιπλέον, η κάπαρη είναι πολύ δημοφιλής στη Σαντορίνη και πρωταγωνιστεί σε όλες τις σαλάτες που θα δοκιμάσει κανείς.
Τέλος, κάποιες ιδιαίτερες τοπικές συνταγές του νησιού που αξίζει κανείς να δοκιμάσει είναι το κουφέτο(γλυκό του κουταλιού), τα μελιτίνια, η σαντορινιά πουτίγκα, το σφουγγάτο, τα ψαρόλια, η αθερινόπιτα, το απόχτι (το παστό χοιρινό της Σαντορίνης που είναι συγγενές με το απάκι της Κρήτης) και το κουνέλι τυραύγουλο.
Η Σαντορίνη, προσελκύει πολλούς τουρίστες απ’ όλα τα μέρη του κόσμου. Φέτος όμως, είναι μία ιδιαίτερη συγκυρία η οποία δίνει την ευκαιρία σε όσους δεν αντέχουν ούτε στην ιδέα της πολυκοσμίας του νησιού, να την επισκεφθούν καθώς όπως επισημαίνουν τα στοιχεία περιμένει λιγότερους επισκέπτες από κάθε άλλη χρονιά.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments